Ekološko ulaganje

HT ulaže pola milijuna kuna u pošumljavanje

Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
HT ulaže pola milijuna kuna u pošumljavanje
08.06.2010.
u 14:00
Mudrinić je rekao kako je zaštita okoliša dio strategije HT-a i kako smatra da je Hrvatski telekom kao najveći telekomunikacijski operater dužan raditi ovakve donacije.
Pogledaj originalni članak

Hrvatski telekom uložit će pola milijuna kuna u pošumljavanje opožarenih područja u Benkovcu, Hvaru, Makarskoj i Metkoviću, rečeno je na današnjem predstavljanju projekta Pošumljavanje opožarenih područja koji su organizirali HT i Hrvatske šume.

- HT ovaj ekološki projekt donatorski provodi u suradnji s Hrvatskim šumama kako bi se obnovilo dvadeset hektara šumskog područja koje je proteklih godina izgorjelo u ljetnim šumskim požarima, rekao je predsjednik uprave Hrvatskog telekoma Ivica Mudrinić.

Mudrinić je rekao kako je zaštita okoliša dio strategije HT-a i kako smatra da je Hrvatski telekom kao najveći telekomunikacijski operater i dužan raditi ovakve donacije.

- Ne može jedna kompanija ili pojedinac sam promijeniti situaciju, ali ova akcija može biti poziv drugima da se jednako aktivno uključe u  slične projekte. Također pozivam građane da što više idu u šume i budu odgovorni prema zelenim površinama koje pridonose kvaliteti života danas, ali i budućim generacijama - rekao je Mudrinić.

Predsjednik uprave Hrvatskih šuma Darko Vuletić naglasio je kako su upravo šumski požari najveća opasnost za naše šume te kako je prošle godine u 140 požara izgorjelo 2200 hektara šuma.

- Zahvaljujemo HT-u na ovoj donaciji kojom je pokazao da razumije važnost ulaganja u obnovu od požara. Hrvatske šume inače izdvajaju 100 milijuna kuna godišnje za protupožarnu zaštitu, i mogu reći da smo iz godine u godinu sve efikasniji u sprečavanju šumskih požara, posebno u ljetnim mjesecima kad je ta opasnost i najveća, rekao je Vuletić.

Donacijom HT-a pošumljavanje na navedenim lokacijama započet će na jesen, a u akciji će sudjelovati i zaposlenici Hrvatskog telekoma.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

UK
Ugo Kajvez
18:04 09.06.2010.

Smij se, smij, ... i ti ćeš doći na red pred sud za pljačku u privatizaciji .....

SP
spromus
21:53 09.06.2010.

lijepo se smijati, a krivnju za stopiranje investicija prevalio na agenciju i svog druga Gaćinu, sve provjereni adeze kadrovi povezani rođačkom politikom dalmatinske zagore i ercegovine, bravo hrvatska zemljo, pravi kadrovi odlučuju o tvojoj sudbini i sretno se smiju svojim debelim novčanicima, bravo, bravo...!!

KA
kakitaki33
15:01 08.06.2010.

je je mozda ce im trebat \"bandere\" hehehehehehehe