Promo

Hypo ProTrader – najpouzdaniji alat za trgovanje financijskim instrumentima

Foto: Hypo banka
Hypo ProTrader – najpouzdaniji alat za trgovanje financijskim instrumentima
VL
Autor
PR Članak
06.11.2013.
u 08:30
Hypo banka razvila je platformu pomoću koje je moguće brzo, pouzdano i sigurno trgovati imovinom
Pogledaj originalni članak

Trgovanje financijskim instrumentima s razvojem novih tehnologija postaje sve zanimljivije i izazovnije brojnim ulagačima koji traže što kvalitetnije platforme preko kojih mogu brzo, efikasno i sigurno trgovati devizama, plemenitim metalima, dionicama itd. Na domaćem tržištu financija Hypo Alpe-Adria-Banka je razvila jednu od najsuvremenijih platformi koja je bez premca među konkurencijom. Radi se o specijaliziranoj platformi Hypo ProTrader za trgovanje financijskim instrumentima, koja je lako prilagodljiva, kako profesionalnim investitorima tako i malim ulagačima.

Putem Hypo ProTradera klijenti mogu trgovati devizama i plemenitim metalima u više od 160 valutnih parova. Temelj ulaganja u valutne parove je praćenje tehničke i fundamentalne analize te vijesti koje mogu utjecati na kretanje tečaja. Sama platforma nudi više različitih tehničkih indikatora koji vam mogu pomoći pri ulaganju. Ujedno dealeri Hypo banke putem platforme objavljuju strateške ideje o ulaganju na temelju njihovih saznanja., a tu su dostupne i redovne publikacije odjela Ekonomska istraživanja i Upravljanje bilancom i Riznica. Klijenti koji se koriste platformom također mogu sva pitanja postaviti stručnjacima Hypo banke koji će im objasniti sve prednosti, beneficije, ali i rizike korištenja Hypo ProTradera na individualnim razgovorima.

Korisnicima je platforma dostupna na tri načina: preuzimanjem na računalo, pristupom putem interneta te pomoću aplikacije za pametne telefone. Trgovanje je moguće 24 sata dnevno tijekom pet dana u tjednu uz stalno korištenje više od 50 tehničkih indikatora prema kojima se kreira strategija trgovanja. Jedina je platforma ovakvog tipa u vlasništvu hrvatske banke gdje depozit položen za trgovanje podliježe hrvatskoj zakonskoj regulativi.

Instalacija i korištenje platforme je besplatno. Nema troškova uplate i isplate sredstava, niti održavanja računa, što često nije slučaj kod pružatelja sličnih usluga. Onog trenutka kad se odlučite za trgovanje preko Hypo ProTrader platforme, potrebno je potpisati upisnu dokumentaciju. Uz ispravne osnovne podatke koje klijent može pružiti i putem telefona ili emaila, dokumentacija može biti spremna u roku nekoliko sati, te se samim dolaskom u banku i polaganjem sredstava otvara račun na platformi i spreman je za trgovanje. Depozit na platformi predstavlja oročeni garantni depozit. Kao i ostali depoziti položeni u banci i ova vrsta depozita podliježe Zakonu o osiguranju depozita do 100.000 eura.

Uspješan trader u prosjeku mjesečno zarađuje 10% od uloženog depozita, sve ovisi o klijentu i apetitu za rizik. Na platformi je moguće i izgubiti sav uloženi depozit i isto tako utrostručiti ga u mjesec dana. Ono što čini tradera uspješnim je da na početku svake transakcije u svoje viđenje kretanja tečaja postavi maksimalni gubitak koji je spreman podnijeti na toj transakciji, a isto tako i koliki profit očekuje. Nakon što to odluči, kod otvaranja transakcije može postaviti npr. najjednostavnije naloge „stop“ i „limit“ koji će mu ograničiti gubitak odnosno zatvoriti transakciju s profitom na razini na kojoj je nalogom određeno. Nakon ispravno postavljenih naloga nema puno iznenađenja. 

Likvidnost za FX instrumente trgovanja pružaju poznate svjetske financijske institucije uz „one-click“ trgovanje i širok spektar različitih trgovinskih naloga, čime se korisniku omogućuje fleksibilnost i pravovremena reakcija na današnjem globaliziranom tržištu.

Hypo ProTrader privatnim i institucionalnim ulagačima osigurava bolju anticipaciju volatilnih tržišnih kretanja, adekvatnije nošenje s rizicima i kvalitetnije upravljanje njihovim sredstvima. Kvalitete i performanse platforme Hypo ProTrader su na vrlo visokoj razini te idu u korak s razvijenim proizvodima na svjetskom tržištu financija. Samo na deviznom tržištu, koje je najveće svjetsko tržište financijskih transakcija, prosječni dnevni volumen trgovanja premašuje 4 trilijuna dolara. U uvjetima gdje se novac obrće svake sekunde vrlo je važno koristiti se platformom preko koje se može djelovati u tren oka, u bilo koje doba dana ili noći.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr