Šire poslovanje

IMR-u 2 milijuna eura za servis petrokemijskih postrojenja

Foto: IMR Hamburg
IMR-u 2 milijuna eura za servis petrokemijskih postrojenja
06.10.2014.
u 12:39
Ovaj ugovor dokaz je da se uz dobru organizaciju i otvorene granice uistinu može bezgranično poslovati diljem Europe, istaknuo je Đuro Božanović, direktor tvrtke IMR Hamburg za područje jugoistočne Europe
Pogledaj originalni članak

Nakon nekoliko odrađenih manjih projekata na poslovima inženjeringa i montaže na području petrokemijske industrije, njemački partneri dodijelili su slavonskobrodskoj tvrtki IMR Hamburg više od dva milijuna eura vrijedan ugovor u održavanju nekoliko petrokemijskih postrojenja na području ove zemlje.

Ova tvrtka donedavno je bila specijalizirana isključivo za inženjering, montažu i servisiranje cjevovoda u izgradnji i remontu termoelektrana. U posljednje vrijeme, međutim, proširili su spektar djelatnosti te uz značajna ulaganja u edukaciju inženjera i pomlađeni menadžment razvili se u tvrtku koja klijentima može osigurati montažu industrijskog, energetskog, petrokemijskog ili nekog drugog sektora sistemom ključ u ruke.

- Zasluge za potpisivanje novih ugovora najviše pripadaju našim inženjerima, poslovođama i kvalificiranim djelatnicima, koji su na ovaj način dokazali da u Hrvatskoj još uvijek postoji mnoštvo potencijala u branši strojarskih montaža - kaže Tomislav Kadić, menadžer u IMR-ovoj minhenskoj podružnici. Proširivanje spektra djelatnosti na druge sektore na već dobro uhodanom njemačkom, ali i drugim europskim i svjetskim tržištima, Brođanima će donijeti i otvaranje novih radnih mjesta.

- Ovaj ugovor dokaz je da se uz dobru organizaciju i otvorene granice uistinu može bezgranično poslovati diljem Europe. Zaposlenjem novih dvadesetak radnika iz Hrvatske sigurni smo u još kvalitetnije izvedbe naših ugovora – ističe Đuro Božanović, direktor tvrtke IMR Hamburg za područje jugoistočne Europe.

>>Hrvatska tvrtka gradi četiri fregate na brodogradilištu u Njemačkoj

>>Brođani opskrbljuju svijet: Slavonska pamet za njemačko pivo

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.