Statistike

Indija druga najbrže rastuća zemlja, odmah nakon Kine

Indija druga najbrže rastuća zemlja, odmah nakon Kine
31.08.2010.
u 09:24
Snažna industrijska proizvodnja i rudarstvo pomogli su potaknuti rast, kaže indijska statistička agencija. U srpnju je indijska središnja banka priopćila kako očekuje godišnji rast za tekuću financijsku godinu od oko 8,5 posto.
Pogledaj originalni članak

Indijsko gospodarstvo u zadnjem je kvartalu poraslo po svojoj najbržoj stopi u posljednje dvije godine. U tri mjeseca do lipnja, BDP je iznosio 8,8 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Iako je tek 11 najveća ekonomija u svijetu, Indija je druga najbrže rastuća zemlja, odmah iza Kine.

Snažna industrijska proizvodnja i rudarstvo pomogli su potaknuti rast, kaže indijska statistička agencija. Industrijska proizvodnja porasla je više od 12 posto, dok je rudarstvo skočilo gotovo devet posto. Poljoprivreda je zabilježila 2,8 posto rasta. U srpnju je indijska središnja banka priopćila kako očekuje godišnji rast za tekuću financijsku godinu od oko 8,5 posto. No banka je poručila i kako je smanjenje inflacije i dalje prioritet.

Stopa inflacije dosegla je 11 posto prošlog mjeseca, a očekuje se kako će dobri rezultati u gospodarstvu potaknuti čelnike da nastave podizati kamatne stope.

 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar sebastian
sebastian
21:32 01.09.2010.

To je sigurno Hrvatska..............