Ivica Mudrinić potvrđen za predsjednika NVK

Foto: Arhiva VL
Ivica Mudrinić potvrđen za predsjednika NVK
22.12.2009.
u 14:15
Hrvatskoj je nužno potreban konsenzus svih snaga o tome kakvu budućnost želimo za 10 ili 15 godina, vizija koja će biti iznad političkih podjela, oko koje ćemo se svi složiti. NVK u idućih nekoliko mjeseci u fokus svog djelovanja stavit će upravo stvaranje te zajedničke vizije - rekao je Mudrinić.
Pogledaj originalni članak

Ivica Mudrinić novi je predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost, potvrđeno je na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici NVK. Mudrinić je tako postao treći predsjednik ovog vijeća od njegova osnutka 2002. i na ovoj je funkciji, kao što je najavljeno prije nekoliko mjeseci, zamijenio dosadašnjeg predsjednika Darka Marinca. Predsjednik Vijeća prema statutu je gospodarstvenik koji se bira na dvije godine s mogućnošću reizbora.

- Hrvatska je u kritičnoj fazi svog razvoja – moramo se mijenjati, a nismo se za to dovoljno osposobili. Hrvatskoj je nužno potreban konsenzus svih snaga o tome kakvu budućnost želimo za 10 ili 15 godina, vizija koja će biti iznad političkih podjela, oko koje ćemo se svi složiti. Nacionalno vijeće za konkurentnost u idućih nekoliko mjeseci u fokus svog djelovanja stavit će upravo stvaranje te zajedničke vizije - rekao je Mudrinić.

Nacionalno vijeće za konkurentnost u svibnju ove godine prihvatilo je novi Statut kojim je promijenilo način izbora članova. Regulirano je da Vijeće kao višepartitno tijelo broji 25 članova - i to deset gospodarstvenika, pet predstavnika Vlade RH, tri predstavnika sindikalnih središnjica, pet predstavnika akademske zajednice te dvije istaknute javne osobe.

Tako će u Vijeću Vladu RH predstavljati Ivan Šuker, potpredsjednik Vlade i ministar financija, mr.sc. Đuro Popijač, ministar gospodarstva, prof. dr. sc. Ivan Šimonović, ministar pravosuđa, dr.sc. Radovan Fuchs, ministar znanosti, obrazovanja i športa te Petar Čobanković, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Iz redova gospodarstvenika od mogućih deset predstavnika HUP-a i HGK izabrano je  devet među kojima su Ivica Mudrinić, predsjednik uprave T-HT-a, Božo Prka, predsjednik uprave Privredne banke Zagreb, Emil Tedeschi, predsjednik uprave Atlantic grupe, Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, Domagoj Ivan Milošević, predsjednik uprave Pastor grupe, Filip Filipec, predsjednik uprave Tehnike, Ivica Čačić, direktor hotela Partner, Ante Mandić, predsjednik uprave IN2, Boris Vujčić, zamjenik guvernera HNB-a, dok će deseti član biti izabran na sljedećoj sjednici Vijeća, budući da u HGK još uvijek traju konzultacije.

Iz redova tri sindikalne središnjice potvrđeni su: Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Ozren Matijašević, predsjednik Hrvatske udruge sindikata te Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske. Akademsku zajednicu u Vijeću će predstavljati dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Slavica Singer, profesorica na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te mr. sc. Goran Radman, dekan Veleučilišta Vern.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

FR
friz
19:23 22.12.2009.

Bože, sačuvaj nas od kuge,gladi,rata i Mudrinića!Do kada ćemo sestre i bračo trpjeti ovu POLITIČKU PROSTITUCIJU!!!