TERMINAL ŽITNJAK

JANAF: Očekujemo očitovanje o Ugovoru s HANDA-om

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
JANAF: Očekujemo očitovanje o Ugovoru s HANDA-om
22.03.2013.
u 15:49
Spremnici za derivate trebali bi biti dovršeni u prvom kvartalu 2015. godine, ističu iz JANAF-a
Pogledaj originalni članak

JANAF je danas, u povodu različitih informacija objavljenih u medijima o suradnji te tvrtke s Hrvatskom agencijom za obvezne zalihe nafte i naftnih derivata (HANDA) na izgradnji skladišnih kapaciteta na Terminalu Žitnjak, objavi priopćenje s ciljem razjašnjavanja situacije.

\"Nova Uprava JANAF-a d.d. svojim dolaskom zatekla je sklopljeni s HANDA-om Predugovor o skladištenju dijela obveznih zaliha naftnih derivata u novoizgrađenim spremnicima na lokaciji PJ JANAF Žitnjak. Predugovor je s HANDA-om potpisala prijašnja Uprava JANAF-a d.d. 13.05.2010. godine temeljem Sporazuma o poslovnoj suradnji sklopljenog 18.06.2009. između JANAF-a i HANDA-e te Plana osiguranja, dinamike formiranja i zanavljanja obveznih zaliha nafte i naftnih derivata, organizacije skladištenja i regionalnog rasporeda od 07.12.2009. godine (NN 149/09).

Nova Uprava JANAF-a d.d. je zatekla je potpisani Predugovor s HANDA-om bez ishođene građevinske dozvole i ostale dokumentacije potrebne za pokretanje izgradnje spremničkih kapaciteta. Naporom Uprave i stručnih službi JANAF-a d.d. ishođena je građevinska dozvola 09.11.2012. godine te su time u tom trenutku stvoreni uvjeti za pokretanje izgradnje spremničkih kapaciteta. Po ishođenju građevinske dozvole, JANAF d.d. je s HANDA-om napravio prijedlog Ugovora o skladištenju naftnih derivata u novoizgrađenim spremnicima, koji bi trebali biti dovršeni u prvom kvartalu 2015. godine, te je Ugovor proslijeđen na daljnje odobrenje nadležnim institucijama. Trenutno smo u fazi očekivanja očitovanja nadležnih institucija\", izvijestili su iz JANAF-a.

>> Smanjenje deficita: AUDIO će kupiti dionice koje već posjeduje?!

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.