Promo

Kvalitetnim proizvodima možemo konkurirati na europskom tržištu

Foto: Mercator
Mercator (1)
Foto: Mercator
Mercator (1)
Foto: Mercator
Mercator (1)
VL
Autor
PR Članak
13.06.2013.
u 08:45
Mercator – H će nakon ulaska u EU zadržati udjel od gotovo 70% proizvoda domaćih dobavljača te ih na taj način nastaviti podupirati.
Pogledaj originalni članak

Domaći proizvođač voća i povrća s područja sjeverozapadne Slavonije Brana d.o.o. promatraju skori ulazak Hrvatske u EU isključivo pozitivno te kažu: „Ne bojimo se ulaska Hrvatske u Europsku uniju zato što naši proizvodi posjeduju iznimno visoku kvalitetu koja je prepoznata na domaćem tržištu.“

Ususret ulasku Hrvatske u Europsku uniju i u sklopu kampanje Okusi domaće te s ciljem pružanja potpore domaćim poljoprivrednicima i proizvođačima u Mercatoru je održan Sajam malih poljoprivrednika i proizvođača voća i povrća. Na sajmu se predstavilo čak 14 malih poljoprivrednika koji već niz godina surađuju s Mercatorom. Brana d.o.o. jedan je od njih te iako surađuju s Mercatorom samo godinu dana, izrazito su zadovoljni jer im ta suradnja pruža sigurnost i mogućnost velikog plasmana. Sajam malih poljoprivrednika i proizvođača voća i povrća za njih je bio pozitivno iskustvo te su uživali u mogućnosti da se izravno predstave kupcima i razgovaraju s njima.

Mercator - H podržava domaće poljoprivrednike

Mercator – H će nakon ulaska u EU zadržati udjel od gotovo 70% proizvoda domaćih dobavljača te ih na taj način nastaviti podupirati. Uvedena je i lokalna ponuda manjih proizvođača te će Mercator sezonske proizvode nastojati plasirati na police trgovina u roku od 24 sata od branja. Godišnje otkupljuje 15.000 tona domaćeg voća i povrća i surađuje s 36 proizvođača iz svih regija Hrvatske od kojih je 5 poljoprivrednih zadruga.

Još jedan od Mercatorovih partnera s područja Istre je Agroližnjan. Suradnju s Mercatorom doživljavaju izrazito pozitivno te, kako kažu, nadaju se i još većem udjelu svojih proizvoda u Mercatorovoj ponudi. Okupljaju 10 zadrugara i 10 kooperanata, a vrata su im uvijek otvorena za primanje novih članova. Na ulazak Hrvatske u EU gledaju kao izazov i priliku, no što se tiče izvoza u druge zemlje članice EU, još su uvijek zadovoljni plasmanom na domaće tržište. Sa Sajma malih poljoprivrednika i proizvođača voća i povrća skupili su samo pozitivne dojmove te su vrlo zadovoljni ovom inicijativom.

S Mercatorom također surađuju i domaći proizvođači voća i povrća: Voćarski centar Ivković, Vrana d.o.o., Jagodar HB d.o.o., Agrosan d.o.o., P.O. Žnidarić, Varaždinsko povrće, Šulog d.o.o., Fragaria, Bilušine, Vrtlarstvo Grincajg, O.P.G. Dražen Bakonji te Zarja grupa.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr