Sporne dionice

Mol od Olgice Spevec zahtijeva da istraži mirovince zbog Ine

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Mol od Olgice Spevec zahtijeva da istraži mirovince zbog Ine
01.01.2011.
u 11:20
U Molu sumnjaju da su se mirovinski fondovi udružili u kartel i usklađeno otkupljivali dionice Ine, kako bi mađarsku kompaniju spriječili da preuzme više od 50 posto udjela.
Pogledaj originalni članak

Mol je izvijestio Budimpeštansku burzu da je od hrvatske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja zatražio da utvrdi je li kupnja Ininih dionica na Zagrebačkoj burzi od 14. do 20. prosinca bila protivna Zakonu o zaštiti tržišnog natjecanja. U Molu sumnjaju da su se mirovinski fondovi udružili u kartel i usklađeno otkupljivali dionice Ine, kako bi mađarsku kompaniju spriječili da preuzme više od 50 posto udjela.

Ukoliko su optužbe točne, mirovinski fondovi mogli bi platiti novčanu kaznu koja iznosi 10 posto njihova ukupna prihoda iz prethodne godine. Predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec kazala je da će ga Agencija razmotriti Molom zahtjev s aspekta propisa o zaštiti tržišnog natjecanja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 30

OB
-obrisani-
12:05 01.01.2011.

A mislite da će ovi u Agenciji to pošteno riješiti? Hahahaha... Pa kad nisu ganjali hercegovnarske strance koji su krali po Hrvatskoj zbog čega bi sada tako satupali prema Mađarima?

MO
mocira
19:01 01.01.2011.

Znaju li oni čemu služe Agencije, Uprave, Instituti, Povjerenstva itd. Jedini posao im je da primaju plaću i lupetaju o svijetlu ....

DU
Deleted user
12:42 01.01.2011.

Mirovinci su uskočili u 5 do 12..ne znam čime ih je Vlada pridobila da reagiraju brzo i vrhunski organizirano, ali jedna stvar je za sad sigurna, a to je da Ina nije mađarska!! To je i bio cilj. a dalje...živi bili pa vidjeli.