18. Croatia Boat Show

Najskuplja je jahta od 10 milijuna eura

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
13.04.2016., Split - Na zapadnoj obali otvoren je 18. Croatia Boat Show. Veci broj izlagaca u odnosu na protekle godine najavljuje oporavak nautickog sektora. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
13.04.2016., Split - Na zapadnoj obali otvoren je 18. Croatia Boat Show. Veci broj izlagaca u odnosu na protekle godine najavljuje oporavak nautickog sektora. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
13.04.2016., Split - Na zapadnoj obali otvoren je 18. Croatia Boat Show. Veci broj izlagaca u odnosu na protekle godine najavljuje oporavak nautickog sektora. Idejni zacetnik sajma Vicenco Blagaic. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
14.04.2016.
u 00:10
U Splitu je do 17. travnja otvoren 18. Croatia Boat Show. Uz impresivna plovila na sajmu se predstavljaju i automobili. Provjerili smo ponudu
Pogledaj originalni članak

Splitska Zapadna obala na pet je dana postala pristanište luksuznih plovila za kojima većina hrvatskih građana može samo uzdisati. Otvoren je 18. Croatia Boat Show (CBS) na kojem je do 17. travnja izloženo stotinjak impresivnih nautičkih modela najznačajnijih svjetskih proizvođača.

– Čestitam organizatorima što su prebrodili sedam gladnih godina krize i nevere da bismo konačno opet došli do mirnog mora i napretka. Prekrasno je za Split, Dalmaciju i Hrvatsku što je nautički turizam u porastu i prodaja brodova prosperira. Procjene su da će ova turistička sezona biti za čak 5% bolja od lanjske. Što se tiče nautičkog turizma, očekujemo još veće postotke – rekao je otvarajući sajam zamjenik ministra turizma Robert Pauletić. Za Split i Dalmaciju dodao je da nisu više stari, ruzinavi brodovi, već prekrasne bijele jahte.

– Najveći organizatori turističkih putovanja na svijetu ističu Split i Dalmaciju kao novi turistički dijamant Europe u budućem razdoblju, koji će najviše napredovati i ostvarivati najveći porast – izjavio je Pauletić. Rekao je kako ove predsezone možemo očekivati veći broj Rusa. Ministarstvo je osmislilo mjesec ruskog turizma od 25. svibnja do 25. lipnja ove godine.

– Zbog krize gotovo sam odustao od organizacije ove manifestacije – rekao je Vicencio Blagaić, direktor CBS-a, i iznio podatak kako 60% izlagača koji su dolazili na CBS više ne postoje. Ali, dodao je da je posjećujući slične sajmove u inozemstvu uvidio kako je nautički turizam u porastu, a zanimanje kupaca za plovila povećano.

Organizatori su vrlo zadovoljni što su svi veliki europski proizvođači prisutni. Ovogodišnji CBS može se pohvaliti i brojnim premijerama, poput jedrilice Hanse 315, koja je zbog svojih karakteristika okrunjena titulom europskog broda godine. Najskuplji brod na sajmu je 30-metarski Benetti Delfino 93, kojem je cijena 10 milijuna eura. Među Jeanneauovim modelima organizatori izdvajaju luksuzni Jeanneau NC 1, a među gumenjacima premijeru Scannera 950 s hard topom. Na sajmu se predstavljaju i brodogradilišta, a uz plovila su izloženi i automobili, među kojima je i onaj hrvatskog proizvođača električnih vozila DOK-ING. CBS je otvoren do nedjelje.

Cijena ulaznice je 25, vikendom 30 kuna.

>> Biograd Boat Show – najveći sajam plovila u Hrvatskoj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CU
cungalunga
00:23 14.04.2016.

odlično, što više sadržaja i manifestacija. Nadam se da će se ove procjene o sezoni navedene u članku ostvariti i premašiti!