Financijski sektor

Njemačka ustrajna u namjeri da oporezuje financijske transakcije

Foto: AFP
Njemačka ustrajna u namjeri da oporezuje financijske transakcije
18.12.2010.
u 14:51
Porez na sve financijske transakcije bio bi 0,01 posto, a državi bi donio 12 do 20 miijardi eura. Prve su ideje bile da taj porez iznosi do 0,1 posto
Pogledaj originalni članak

Njemačka ne odustaje od namjere da oporezuje financijski sektor. Posljednje vijesti kažu da bi porez na sve financijske transakcije bio 0,01 posto, a državi bi donio 12 do 20 miijardi eura. Prve su ideje bile da taj porez iznosi do 0,1 posto, no zbog žestokih kritika čak se ni Njemačka nije usudila uvesti ga. Mađari su to učinili neovisno o protutužbama. Uvođenje toga poreza ostat će ipak uvjetovano planom Vlade da ne ostane usamljena, te da se takav porez uvede na razini Europske unije.

Trenutno ne postoji konsenzus na razini Europske unije o tom potezu, koji je dobio podršku nekoliko zemalja nakon izbijanja gospodarske krize, a širu potporu nisu mu pružila ni vodeća gospodarstva skupine G20.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

JA
jankoprekobrda
14:59 18.12.2010.

Bankari koji na tudijim novcima (muci) zaradjuju enormen palce i bonifikacije treba odrediti porez, zasto jedan bankar mora biti placen stotinjak puta vise nego vrhunski kirurg, dali zaista novac vrijedi vise od zivota.

UK
Ugo Kajvez
00:25 19.12.2010.

Google .... . « Rothschild Bank AND Goldman Sachs Are Both On The LIST Of Bondholders Getting U.S. Taxpayer Billions In Irish Bailout »

OB
-obrisani-
10:30 18.02.2011.

DA. NJEMCI SU se si napravili prostora da ne dođe do odljeva kapitala iz EU zone i Njemačke spojivši Deutsche Bourse sa američkom NYSe dow Jonesom. Pa sada mogu uvesti taj porez. znači zse u 2 koraka: 1. spojimo se sa regionalnim burzama, beogradskom, sarajevskom, ljubljanskom, makedonskom i crnogorskom JBG?! - austrijanci će se radije spojiti sa njemcima več sa nama. s talijanima nipošto uništiti će nas. 2. uvodimo bankarski porez na financijske transakcije. ionako ne želimo strnaih kapital na zg burzi. idemo što se čeka!!?