'KUPNJA JE BILA PO SVIM PRAVILIMA'

Oglasili se iz Sberbanke: Transakcija je završena, više nemamo udjela u Fortenovi, primili smo sav novac iz Emirata

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Zagreb: Građani pohrlili u Sberbanku, rusku banku koja se našla na udaru američkih sankcija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Zagreb: Građani pohrlili u Sberbanku, rusku banku koja se našla na udaru američkih sankcija
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Fortenova grupa
03.11.2022.
u 13:38
Navode kako je obavijest o promjeni vlasništva poslana tvrtki u skladu sa zakonom te ističu kako to treba biti učinjeno u roku od sedam dana od trenutka transakcije
Pogledaj originalni članak

Sberbanka se oglasila o prodaji udjela Fortenove. Naime, kako smo ranije pisali, Saif Alketbi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata otkupio je 43,4 posto udjela od ruske državne banke Sberbank.

- Prodaja udjela Sberbanke u Fortenovi dovršena je 31. listopada 2022. u skladu sa svim međunarodnim pravilima i standardima. Kupac je veliki investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sber je cjelokupni iznos primio 31. listopada, više nije dioničar te tvrtke i nije s njom povezan, ali joj želi daljnji uspjeh u razvoju na međunarodnom tržištu - navode iz Sberbanke.

Zaključno navode kako je obavijest o promjeni vlasništva poslana tvrtki u skladu sa zakonom te ističu kako to treba biti učinjeno u roku od sedam dana od trenutka transakcije.

Iz Vlade su ranije danas rekli rekli kako ne mogu komentirati transakciju preuzimanja vlasničkog udjela jer o njoj nemaju službenih saznanja te kako Vlada nije u to bila uključena.

Državni tajnik Frano Matušić poručio je na konferenciji za medije kako je zatraženo pojašnjenje od nizozemskih vlasti s obzirom da nizozemska kompanija ima depozite svih vlasnika. 

- Sukladno našim ovlastima, tražit ćemo sve moguće podatke - rekao je i dodao kako je važno da se poštuju sankcije EU.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 25

DU
Deleted user
14:09 03.11.2022.

Nije nitko otkupio ništa jer nije niti tražio dozvolu, vrlo jednostavno, ruska imovina je pod sankcijama i do 31.10 moglo se prodati uz odobrenje nadležnih uključujući i hrv. državu, a nakon 31.10 ne može nikako. Vrlo jednostavno - to je zamrznuta imovina i ne može se prodavati.

Avatar Kajman
Kajman
13:49 03.11.2022.

Ne razumijem sada, tko je točno otkupio udjele od Sberbanke? Kako je to moguće ako je Sberbanka pod sankcijama (ako sam dobro shvatio da bi trebala biti)?

PV
prcko.vita
16:35 03.11.2022.

Šeik Saif Bin Markhan Alketbi će doći i pitati ove naše nesretnike, dečki, kolko košta Hrvatska? Da se ne cjenkamo, sve komplet kupiti će Šeik Saif Bin Markhan Alketbi, jer je to za njega kikiriki. Srećom pa ovi naši HDZ i SDP ovci nisu lakomi na novce, jelda?!