Javni natječaj

Pivovarna Laško opet odlučila prodati udjel u Mercatoru

Foto: Pixsell
Pivovarna Laško opet odlučila prodati udjel u Mercatoru
04.02.2011.
u 16:39
Pivovarna planira prodati i vlasničke udjele u novinskim kućama Delo i Večer te u industriji pića Fructal, čime bi se dug grupacije bankama smanjio oko 160 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Nadzorni odbor prezadužene Pivovarne Laško suglasio se o raspisivanju javnog natječaja za prodaju 23,34 posto udjela grupacije u najvećem slovenskom trgovačkom lancu Mercatoru. Osim Mercatorovih dionica, pišu slovenski mediji, Pivovarna planira prodati i vlasničke udjele u novinskim kućama Delo i Večer te u industriji pića Fructal, čime bi se dug grupacije bankama smanjio oko 160 milijuna eura.

Za stopostotni udjel u Delu tvrtka je natječaj za prikupljanje neobvezujućih ponuda raspisala još u studenom, a trakavici oko udjela u Mercatoru očito nema kraja. Do početka ovoga tjedna u igri za 10 posto dionica Mercatora bio je i financijski fond MID Europa, ali, prema pisanju Dnevnika, nije poslao obvezujuću ponudu. Slovenske banke koje imaju veliki udjel u PL-u, ali i Mercatoru, boje se pak da bi taj trgovački lanac ponovno mogao postati meta neželjena preuzimanja.

Podsjetimo, u prvoj polovici prošle godine za dionice koje je PL ponudio stigla je i Agrokorova obvezujuća ponuda. No, kako su tvrdili slovenski mediji, smatralo se da bi ulazak velikog regionalnog igrača na slovensko tržište mogao naštetiti nacionalnim interesima i slovenskoj prehrambenoj industriji, koje je Mercator najveći kupac.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.