MOBILAR

Počeli su u garaži, a danas izvoze 15 tegljača mjesečno

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Počeli su u garaži, a danas izvoze 15 tegljača mjesečno
10.06.2013.
u 22:08
Mijo Mitrić u posao je krenuo s dvojicom radnika. Danas ima 40 zaposlenih, a prihod im je narastao na 15 milijuna kuna godišnje
Pogledaj originalni članak

Uspješna brodska tvrtka Mobilar, koja se bavi proizvodnjom tapeciranog namještaja, oko 80 posto proizvoda izvozi na zapadnoeuropsko tržište, pretežno u Austriju, Njemačku, Belgiju i Nizozemsku. U posao su krenuli prije trinaest godina iz obične garaže. U međuvremenu su prošli trnovit put razvoja te stasali u svjetski poznatu tvrtku s vlastitim modernim pogonima i proizvodima te halom od 1500 četvornih metara za proizvodnju i skladištenje namještaja.

– Nije mi bilo lako s direktorskog mjesta u Orioliku prijeći u vlastitu garažu i neposredno s majstorima raditi za prve isporuke. Nisam imao radne uvjete, hale, alate, tržište, repromaterijal ni bilo što drugo, no ipak sam odlučio krenuti u samostalan biznis. I nisam pogriješio – kaže vlasnik tvrtke Mijo Mitrić. U posao je krenuo sa samo dvojicom radnika. Danas već ima 40 zaposlenih, a prihod mu je od početnih stotinjak tisuća narastao na 15 milijuna kuna godišnje. Posluje s velikim i renomiranim europskim lancima, kojima svaki mjesec isporuči 15 tegljača namještaja. Mobilar se specijalizirao za izradu namještaja za dnevni boravak i blagovaonice, ali je opremio i neke od najpoznatijih hotela u Hrvatskoj.

>> Ovo su najbolji hrvatski izvoznici – svoje znanje prodali su svijetu!

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.