Obrađeno 42% prijava

Povrat poreza dobilo 250.000 ljudi, isplaćeno im 475 milijuna kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Povrat poreza dobilo 250.000 ljudi, isplaćeno im 475 milijuna kuna
06.06.2013.
u 07:34
Prema procjenama Porezne uprave, iznosi povrata bit će u okviru prošlogodišnjih, odnosno oko 1,1 milijardu kuna
Pogledaj originalni članak

Nakon nekoliko poziva građana koji su pitali zna li se što je s povratom poreza na dohodak za 2012., iz Središnjeg ureda Porezne uprave doznali smo da su prve isplate povrata poreza počele početkom svibnja. U Poreznoj upravi nam odgovaraju da je od 675.513. zaprimljenih godišnjih prijava poreza na dohodak za 2012. do sada obrađeno 287.949 ili 42,63 posto.

– Od toga je do sada 256.659 poreznih obveznika ostvarilo pravo na povrat u ukupnom iznosu 475.924.797,99 kuna – stoji u odgovoru Porezne uprave, što znači, kako nam je dodatno objašnjeno i potvrđeno, da je tolikom broju građana toliki iznos do sada već isplaćen.

A prema procjenama Porezne uprave, iznosi povrata više uplaćenog poreza i prireza na dohodak bit će u okviru prošlogodišnjih, odnosno oko 1,1 milijardu kuna. Napomenuto je još da se obrada godišnjih prijava poreza na dohodak za 2012. provodi uobičajenim tijekom te će se obrada i isplata nastaviti uobičajenim redoslijedom i dinamikom do kraja godine.

>>Danas nije lako ostvariti pravo na povrat poreza, ali nije nemoguće

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.