Nastaje novi div

Revlon preuzima Elizabeth Arden

Foto: Promo foto
Revlon preuzima Elizabeth Arden
18.06.2016.
u 08:55
Akvizicija u industriji ljepote teška je 870 milijuna dolara
Pogledaj originalni članak

Industrija ljepote, jedna od najlukrativnijih uopće, dugo nije imala tako golemu transakciju kakvo je Revlonovo preuzimanje Elizabeth Arden za 870 milijuna dolara – gotovo šest milijardi kuna. Nakon što su tvrtke potvrdile kupoprodaju, vrijednost dionice Elizabeth Arden skočila je u četvrtak do zaključenja trgovanja 50 posto, na 14 dolara. Ne bude li iznenađenja od strane regulatora i dioničara, transakcija bi trebala biti dovršena do kraja godine.

Revlon će od ovog preuzimanja imati višestruku korist, od šire prisutnosti na globalnom tržištu do zastupljenosti u svim najvažnijim kategorijama industrije ljepote, uključujući dodanu vrijednost koju ime Elizabeth Arden osigurava u prestižnoj njezi kože, dekorativnoj kozmetici i parfemima – istaknule su kompanije u zajedničkoj izjavi.

Obje tvrtke imale su u strategijama kao cilj proširenje zemljopisne prisutnosti, ali i upotpunjavanja ponude svojih brendova. Dok je Elizabeth Arden jača u njezi lica i parfemima koje brendiraju tinejdžerske zvijezde Taylor Swift i Justin Bieber, posebno na području Azije i Pacifika, Revlon je prisutniji u njezi kose i dekorativnoj kozmetici te njezi za muškarce u širokoj distributivnoj mreži trgovaca i salona ljepote.

Elizabeth Arden je ekskluzivniji brend, prisutniji u kanalima vezanim uz putovanje – avionima i aerodromskim “duty free” dućanima, no već nekoliko godina ima financijskih problema nakon pada prodaje parfema brendiranih imenima zvijezda. Program restrukturiranja otvorili su 2014. Obje tvrtke prisutne su u više od 120 država, a osnovane su u New Yorku; Revlon 1932., Elizabeth Arden 1910.

Očekuje se da će nova tvrtka koja će nastati preuzimanjem ostvariti oko 140 milijuna dolara poreznih ušteda, a povećanje učinkovitosti vidjet će se i na drugim područjima poslovanja. Budući prihod od prodaje procjenjuje se na oko tri milijarde dolara. Kako prenosi Business Insider, banke Bank of America, Merrill Lynch i Citigroup osigurale su ukupno 2,6 milijardi dolara za financiranje akvizicije i refinanciranje duga Elizabeth Arden. 

>>Mlada pjevačica svaki dan zaradi milijun dolara

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.