hrvatski telekom

Sindikati: HT otpušta 370 radnika unatoč vrhunskim rezultatima

Foto: Žarko Bašić/Poslovni dnevnik/PIXSELL
Sindikati: HT otpušta 370 radnika unatoč vrhunskim rezultatima
22.03.2012.
u 15:26
\"Dosta je pohlepe, radnici su iznad profita\", poručuju sindikati HT-a i najavljuju pravnu bitku.
Pogledaj originalni članak

Uprava HT-a u petak će otpustiti 370 radnika unatoč vrhunskim poslovnim rezultatima, a zbog "pohlepe" i "njegova veličanstva Profita dioničara", tvrde udruženi sindikati HT-a koji su se o otpuštanjima zajedničkim priopćenjem oglasili u četvrtak.

Iz Hrvatskog sindikata telekomunikacija, Republičkog sindikata radnika Hrvatske te Sindikata radnika Hrvatskih telekomunikacija poručuju kako pad prihoda, kojim u HT-u opravdavaju otkaze, nije opravdan razlog jer je HT prošlu godinu završio sa 3,78 milijardi kuna dobiti uz maržu profita od 46,9 posto.

"Udruženi sindikati Hrvatskog telekoma poručuju: Dosta je pohlepe, radnici su iznad profita i najavljuju pravnu bitku za dokazivanjem nezakonitih otkaza, kao i daljnje prosvjedne aktivnosti", kaže se u priopćenju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 45

Avatar Bjeda
Bjeda
16:13 22.03.2012.

Mudrinić je odgovoran za puno toga...kolike su bile njegove provizije u pljački HT-a?

JU
Jurek
15:56 22.03.2012.

Radnici samo mogu pjevat borbene. T-Com je njemački i njima je u interesu samo zgrtati profit. Lakše im je naći firme od dva čovjeka koje će ih predstavljati i plaćati im usluge.

ZE
.zeitgeist.
15:50 22.03.2012.

Da javne firme posluju na takav način, Hrvatska ne bi bila prezadužena i iz krize bi odavno izašli. Pa nisu u Tcomu ludi da drže radnike koji su višak. U HEPu ima preko 3.000 prekobrojno zaposlenih na naš teret. U HŽu 3X toliko.