revolucionarna ideja

Štern bi posrnule trgovačke centre pretvarao u zatvore

Foto: Goran Stanzl/Vecernji list
Štern bi posrnule trgovačke centre pretvarao u zatvore
29.01.2013.
u 10:51
Revolucionarna ideja Davora Šterna, biznismena i dugogodišnjeg čelnika Ine, da posrnule trgovačke centre pretvori u zatvore, prema svemu sudeći, ostat će samo vijest u rubrici – zanimljivosti
Pogledaj originalni članak

Revolucionarna ideja Davora Šterna, biznismena i dugogodišnjeg čelnika Ine, da posrnule trgovačke centre pretvori u zatvore, prema svemu sudeći, ostat će samo vijest u rubrici – zanimljivosti, piše Poslovni dnevnik.

Naime, Štern je predložio da se outlet Sveta Helena, kod Svetog Ivana Zeline, a koji od svibnja prošle godine zjapi prazan kada je zatvorio vrata zbog lošeg poslovanja, preuredi u zatvor blažeg sigurnosnog režima. On ističe da je to samo ideja koju još nije razradio ni s nekim od nadležnih raspravio, pa ni s vlasnicima samog outleta.

"Ja ih privatno znam i u nekim prethodnim razdobljima surađivao sam s investitorima u outletu Sv. Helena, Prigan Holdingsom, no s time u vezi nisam s njima razgovarao. Pri samom početku investicije upozoravao sam ih da to nije dobra lokacija za outlet", kaže Štern.

Kad bi se ova ideja ostvarila, samo u Zagrebu i okolici postoje još barem tri, četiri trgovačka centra koja bi mogla početi razmišljati o takvoj prenamjeni.

Iako u samom Prigan Holdingsu nisu službeno željeli komentirati najave o pretvaranju njihovog projekta u zatvor, neslužbeno doznajemo da su tom idejom iznenađeni kao i najveći dio hrvatske javnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

BI
bionicninja
11:29 29.01.2013.

Bizarno ili ne ideja je dobra jer po fizionomiji ovakva "zgrada" se može vrlo lako prenamjeniti, a nama trabaju te institucije. Osim toga pametnije nam je uložiti u ovo nego da plačamo kazne zatvorenicima zbog neljudskih uvjeta - činjenica. Što se tiče tvornica i visokotehnoloških pogona imam u tome naka iskustva izvan Hrvatske pa ti tako mogu reći da je novi pogon VW koštao preko milijardu € (govorimo o osnovnoj opremi). Ono što mene više nervira je da nitko od NAŠIH proizvođača ne ulaže u znanje npr. Zašto Prima, Tvim i drugi iz drvne industrije ne zaposle dizajnere da im namještaj napokon na nešto liči (kvaliteta nije upitna, ali izgled ko da sam pao u sapunicu iz osamdesetih). Problem je kod nas što se na inženjere, zannstvenike i tehnologe gleda ko na nužno zlo. U razvijenim zemljama gledaju na njih kao na šansu za konkurentnost jer ako se budemo ganjali za jeftine i jednostavne proizvode s Indijom i Kinom ...

Avatar SMRT BOLJŠEVIZMU
SMRT BOLJŠEVIZMU
11:40 29.01.2013.

29.01.2013. u 11:29h bionicninja da i? wv zarađuje novac i ulaže ga. nego reci mi, u što ste vi ububali milijarde? u infrastrukturu koja propada neiskorištena? zašto ne angažirate one koji znaju? zato jer ih treba platiti, a nijednom "šefu" ne odgovara u njegovom egotripu da u firmi postoji netko pametniji od njega.....to je posljedica boljševizma što se ideje tiče o zatvorima....da li ćete razvijati možda zatvorski turizam ili iznajmljivati kapacitete drugim državama? imbecilno ! onaj tko ignorira inženjere....taj kante koje možeš sklepati čekićem, voziš u drugu državu na remonte jadna je država u kojoj strojarski inženjeri, vizionari, izumitelji.....nemaju nikakvu riječ !

TE
tester
14:11 29.01.2013.

ako pravosuđe počne funkcionirati kako treba, nećemo imati dovoljno centara za pretvoriti u zatvore...