Promo

Sustav upravljanja kvalitetom

Foto: PR FOTO
Sustav upravljanja kvalitetom
VL
Autor
PR Članak
16.11.2016.
u 16:53
Pogledaj originalni članak

Sustav upravljanja kvalitetom u Koki d.d Varaždin temelji se na normama:

ISO 9001 (Sustav upravljanja kvalitetom)

IFS - International Food Standard

BRC - British Retail Consortium

HALAL - standard kvalitete za vjernike islamske vjeroispovijesti

HACCP

SSOP

Industrija mesa Koka d.d. konkurentnost i komparativnu prednost Cekin proizvoda zasniva na kvaliteti i sigurnosti - na tomu, neovisno o poslovnim izazovima, nema kompromisa. Naši potrošači vjeruju proizvodima koje biraju pod krilaticom Kvaliteta Vindija, čak i uz sve širu ponudu cjenovno konkurentnijih proizvoda iz uvoza. Svježe meso je najosjetljiviji dio asortimana, a u Koki, put od klaonice do polica trgovina traje od 12 do maksimalno 24 sata.

Koka je uspostavila sustav sljedivosti od uzgoja, tj. farme do stola, čime smo proces proizvodnje uskladili s utvrđenim potrebama i očekivanjima potrošača, koji pokazuju sve veći interes za porijeklo namirnica. Naši proizvodi su u skladu sa svim važećim propisima RH i EU te osobito veliku pažnju posvećujemo higijeni i zdravstvenoj ispravnosti hrane. Uz redovite postupke kontrole i utvrđivanja veterinarsko-sanitarnih uvjeta industrijsko-izvoznih objekata kroz inspekcijske nadzore kontinuirano pratimo zakonodavstvo EU, te sve promjene u legislativi Republike Hrvatske. Svim propisima pristupamo krajnje rigorozno, jer je povjerenje krajnjeg potrošača osnova i ključ uspjeha.

U Koki je još od 1998. god. uspostavljen, provodi se i održava sustav samokontrole koji se temelji na načelima HACCP-a (Hazard Analysis Critical Control Points) kao preventivnog sustava sigurnosti hrane koji omogućuje proizvodnju ispravnih i sigurnih prehrambenih proizvoda za potrošače, pa u vlastitom mikrobiološkom i kemijskom laboratoriju na godišnjoj razini izvršimo 100 000 analiza kontrole kvalitete i sigurnosti.

Primjena HACCP sustava u Republici Hrvatskoj definirana je pravilnikom o pravilima uspostave sustava i postupaka temeljenih na načelima HACCP sustava, a njime se definira obveza uspostavljanja i provođenja redovite kontrole higijenskih uvjeta proizvodnje za sve subjekte u proizvodnji hrane, provedbom preventivnog postupka samokontrole, razvijenog u skladu s načelima sustava analiza opasnosti i kritičnih kontrolnih točaka - HACCP principa.

Cilj certificiranja sustava upravljanja kvalitetom je potvrđivanje usklađenosti proizvoda sa specifičnim zahtjevima unutar pojedinih standarda.

Timskim radom svih zaposlenika ispunjeni su uvjeti koji uključuju:

uvođenje i implementaciju HACCP sustava, dokumentiran i djelotvoran sustav upravljanja kvalitetom, kontrolu proizvoda i procesa koji uključuju provedbu internih audita, korektivne akcije, sljedivost, provedbu standardnih sanitacijsko operativnih postupaka (SSOP), rukovođenje zahtjevima za specifične materijale, edukaciju zaposlenika, kontrolu standarda za zaštitu proizvoda, procesa, zaposlenika itd.

Certifikati standarda potvrđuju sukladnost sa definiranim zahtjevima, a izvještaji o pregledu podrobno opisuju poslovanje tvrtke, bilježe procese poboljšanja i dopuštaju sudionicima u prehrambenom lancu da procjene pouzdanost potencijalnih dobavljača počevši od posjedovanja certifikata o usklađenosti.

Sustavi upravljanja kvalitetom omogućuju Koki d.d. da i dalje unaprjeđuje stečeno povjerenje potrošača svojim proizvodima preko još strožih standarda za ispravnost svojih proizvoda, kao i proširivanje izvoznih potencijala i konkurentnosti proizvoda sukladno strogim zahtjevima EU.

Pogledajte na vecernji.hr