Consumer Rules Summit

Tedeschi: Ozbiljno razmišljamo da uvedemo četverodnevno radno vrijeme

Foto: Filip Kos/Pixsell
Emil Tedeschi
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Emil Tedeschi
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Emil Tedeschi
02.10.2019.
u 14:53
Consumer Rules Summit je konferencija koja je bila posvećena globalnim trendovima u područjima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije.
Pogledaj originalni članak

Davno su iza nas vremena kada je industrija i distribucija diktirala trendove, jedini trend koji danas postoji su želje i nov način života krajnjeg korisnika- rekao je hrvatski poduzetnik, osnivač i vlasnik Atlantic Grupe, Emil Tedeschi. Popratno tome, na Consumer Rules Summitu u hotelu Hilton u Beogradu, istaknuo je kako, između ostaloga, razmišlja o tome da uvede četverodnevni radni tjedan.

Tedeschi je kazao kako želi privući radnu snagu i stručnjake, ali i, što smatra još važnijim, osmisliti dobar način kako ih zadržati. Najvažniji faktori zadržavanja dobrog radnika su, tvrdi, ambijent i sigurnost.

-Nadležni brinu i o čitavom nizu pogodnosti koje podrazumijevaju kvalitetan radni ambijent, korporativnu kulturu i dobar balans slobodnog i radnog vremena, a ozbiljno razmatramo mogućnost četverodnevne radne tjedne- rekao je Tedeschi u Beogradu, piše Manager.ba.

Consumer Rules Summit je konferencija koja je bila posvećena globalnim trendovima u područjima agrobiznisa, FMCG, maloprodaje i distribucije. Kao i većina konferencija, jedan od ciljeva je umrežavanje te razmjena iskustva. Trajala je dva dana u koja su 30 vrhunskih predavača i više od 150 sudionika pričali o vlastitim iskustvima, tržištu, poslovnim modelima i drugim sektorima koje područje poduzetništva obuhvaća.

VIDEO Emil Tedeschi na konferenciji "Hrvatska kakvu trebamo"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

ST
stefj
15:47 02.10.2019.

Eh da, čini se da se bliži kriza. Buduće da se plaća isplaćuje po satnici, to znači i manja plaća, jedino je pitanje da li se može i zadovoljiti tržište s manjom produktivnošću... Osim toga, lako je dogovoriti manju satnicu za zaposlene, ako ti je većina posla (npr. distribucija) outsource i plaćaš po učinku, a ne po satu.

RI
ribar110
15:17 02.10.2019.

Četiri dana po 24 sata,čisto ok.I radnik i poslodavac zadovoljni.

ZB
Zoki-Bijela
15:33 02.10.2019.

Ono kad ti Italo Albanac prodaje pamet..