Megaprojekti

Tehnika gradi Supernovu u Buzinu za 36,1 mil. eura

Tehnika gradi Supernovu u Buzinu za 36,1 mil. eura
15.07.2010.
u 13:48
Time je ispunjeno obećanje Dalekovoda da će za svoj ugovoreni posao, vrijedan 80,7 milijuna eura, angažirati domaće kooperante, odnosno domaću građevinsku operativu.
Pogledaj originalni članak

Građevinska tvrtka Tehnika objavila je da je s Dalekovodom, kao naručiteljem, sklopila ugovor o izvođenju radova na trgovačkom centru Supernova u Buzinu, a ugovorena cijena radova je 36,11 milijun eura (bez PDV-a), piše u priopćenju Zagrebačkoj burzi. Time je ispunjeno obećanje Dalekovoda da će za svoj ugovoreni posao, vrijedan 80,7 milijuna eura, angažirati domaće kooperante, odnosno domaću građevinsku operativu.

Investitor u centar u Buzinu, čija je ukupna vrijednost veća od 250 milijuna eura, austrijski je koncern m2 Gruppe-Supernova, čija je djelatnost razvoj i izgradnja trgovačkih centara. Centar, za koji je najavljivano da će biti veći i od Westgatea, protezat će se na više od 110 tisuća četvornih metara. Na tri etaže trgovačkog centra, u prizemlju i na dvama katovima, bit će smješteno dvjestotinjak trgovina, ugostiteljski objekti, dječja igraonica, kasino, kuglana, kino sa šest dvorana... Gradnja bi trebala trajati oko 20 mjeseci.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

IV
iviccpasalic
12:59 16.07.2010.

Tehnika mi uze poso

CB
cba
16:09 15.07.2010.

Da, fali nam još jedan trgovački centar, da li itko prati stanje gospodarstva u hrvatskoj!? Trebaju nam tvornice ..... bože koja nacija bedaka.

MA
MahnitiTapir
16:46 15.07.2010.

A eto, ti nisi bedak... Centar gradi investitor koji nije država. Kako bi ti to prisilio dotičnoga da sagradi npr. tvornicu stočne hrane, što bi vjerojatno bio dobar posao, s obzirom na to koliko stoke hoda po Hrvatskoj. Slažem se da više centara ne treba, ali ako taj investitor želi ulupati 36 milijuna eura i ako su najmoprimci i dalje dovoljno glupi da prisatju na najamnine 40-80 eura/m2, ko ih hebe, nek\' zidaju. Ono što bi grad trebao napraviti - uvesti zaštićene najamnine poslovnih prostora u centru grada što bi osiguralo niže cijene u centru pa bi se trgovina vratila tamo gdje i spada - u centar GRADA. U tom smislu, podrška i Horvatinčićevom projektu je rće H&M sigurno biti problem za ove centre na rubu grada.