ISPORUKA VAGONA

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila posao vrijedan 83 milijuna kuna

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Zoran Milanović posjetio je tvrtku “Đuro Đaković Grupa“, održao je sastanak s Upravom te obišao proizvodni pogon tvrtke
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Slavonski Brod: Tvrtka Đuro Đaković kojoj je EK odobrila potporu za restukturiranje
26.05.2022.
u 10:29
Vagoni tipa "Shimmns" TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je sa švicarskim naručiteljem ugovorila proizvodnju i isporuku teretnih vagona "Shimmns" u vrijednosti 83 milijuna kuna, objavila je u četvrtak Đuro Đaković grupa.

Isporuka vagona planirana je tijekom druge polovice ove godine, navodi se u objavi na Zagrebačkoj burzi.  

"Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna potvrđuje opredjeljenje i stratešku orijentaciju prema razvoju i proizvodnji vagona specijalne namjene i izvedbe, uz primjenu proizvodne opreme nove generacije kojom tvrtka u međuvremenu zaokružuje svoje razvojne i proizvodne procese", ističu iz Đuro Đaković grupe. 

Vagoni tipa "Shimmns" TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje. Tim sustavom omogućen je utovar i istovar kolutova lima korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C‐kukom, ali i bočni pristup za utovar korištenjem viličara. Od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline kolutovi lima zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, objašnjavaju iz slavonskobrodske kompanije. 

>> VIDEO Zastrašujuća snimka pijavice kod Siska: 'Nakon poplava i potresa, sad i ovo'

udvostručili broj zaposlenih

Jedna od najbrže rastućih IT tvrtki u Hrvatskoj širi biznis: Nema razlike radite li u New Yorku ili u Zagrebu

Microblink već sada ima velikih uspjeha. Do sada su razvili više od 50 naprednih modela umjetne inteligencije koji se izvode na više od 100 milijuna uređaja. Primjerice, u Microblinku je razvijen najbrži skener dokumenata na svijetu kada je riječ o provjeri identiteta korisnika. U to ulazi i provjera vjerodostojnosti i autentičnosti vlasnika zahvaljujući velikoj bazi dokumenata iz svih dijelova svijeta.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

UN
uvijek.nepokolebljiv
10:04 29.05.2022.

U danasnje vrijeme niti nema vagona koji nisu "specijalni"!