Biograd na Moru

U hrvatskom Gardalandu od 2017. 'vlakovi smrti', gusarski brodovi...

Foto: Mirnovec.hr
U hrvatskom Gardalandu od 2017. 'vlakovi smrti', gusarski brodovi...
12.04.2016.
u 18:11
Ukupna investicija, uključujući i kupnju zemljišta, iznosi 90 milijuna eura. Park će biti podijeljen u tri tematske cjeline, imat će središnju naplatu ulaznica...
Pogledaj originalni članak

Samoborska tvrtka čije ime svi vežu uz svjetski poznate vatromete, nakon godina najavljivanja ulazi u prilično veliku investiciju.

U Biogradu na Moru, naime, Mirnovec Pirotehnika krenut će u izgradnju zabavnog parka Mirnovec, koji su u javnosti već prozvali “hrvatskim Gardalandom”.

Radovi u tri faze

“Prvu lopatu” bacit će sutra Franjo Koletić, vlasnik Mirnovec Pirotehnike i investitor, te Boris Kovaček, direktor Parka, uz nazočnost lokalne vlasti. Ukupna investicija prve faze uključujući kupnju zemljišta samo četiri kilometra južno od središta Biograda iznosi 91 milijun eura.

– Prije pet godina kupili smo zemljište i razvijali projekt. Odlučili smo se za središnji Jadran jer je lako dostupan iz svih dijelova Hrvatske, a možda se i oni koji su odlučili otići u Gardaland predomisle i dođu na drugu stranu obale – kaže Franjo Koletić. Osim toga, Biograd danas, dodaju iz poduzeća Mirnovec Park d.o.o, raspolaže osnovnom turističkom ponudom i nudi zastarjeli turistički proizvod orijentiran isključivo na sunce i more. A grad nema kazalište ni kinodvoranu tako da se manifestacije održavaju ili u sklopu hotela Ilirija, u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta ili na javnim površinama.

Park će se prostirati na 45.000 četvornih metara, imat će 22 atrakcije i bit će podijeljen u tri tematske cjeline – stari grad, Divlji zapad i dio posvećen svemiru.

– U svaki bi se ulazilo kroz posebno tematski osmišljena vrata i bogatu živopisnu scenografiju prilagođenu posebno za određenu tematiku i vožnju – kažu iz poduzeća Mirnovec Park d.o.o. Radovi će se odvijati u tri faze, iako prva faza obuhvaća 80 posto ukupnog planiranog projekta. Plan je da se park otvori u svibnju 2017. godine.

Kredit od HBOR-a

Cijeli park organiziran je tako da se obvezno ulazi i izlazi kroz zone hrane, pića i trgovine, koji će se nalaziti na samom ulazu, a upravo ta činjenica, kažu iz Mirnovec Parku, trebala bi povećati prihode sadržaja, sudeći prema europskim iskustvima. Park podrazumijeva središnju naplatu ulaznica, a vožnje će biti podijeljene u tri kategorije – dječje, obiteljske i adrenalinske vožnje, među kojima su i vratolomni “roller coasteri” ili vlakovi duhova, frenetični vrtuljci, jezero za borbu brodova, muzej voštanih figura...

Park će sadržavati i amfiteatar u sklopu kojeg će se održavati i razne umjetničke priredbe, godišnji festival vatrometa, multimedijalni spektakli s vatrometom, vodom, glazbom sa specijalnim efektima... Bit će tamo i tematizirane skakaonice za djecu, trampolini... Projekt financiraju vlastitim sredstvima i kreditom HBOR-a.     

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.