Novo vodstvo

U upravu Ine Dalić, Krešić i Mayer, smijenjena trojka bez otpremnine

Foto: Boris Ščitar/Pixsell
U upravu Ine Dalić, Krešić i Mayer, smijenjena trojka bez otpremnine
10.02.2011.
u 16:23
Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčić smijenjeni su iz uprave, a odlaze bez izdašnih bonusa
Pogledaj originalni članak

Novi Nadzorni odbor Ine danas je u upravu te naftne kompanije imenovao tri nova hrvatska predstavnika: Niku Dalića, Ivana Krešića i Davora Mayera na mandat do 1. travnja 2015. godine. Opozvani su Tomislav Dragičević, Josip Petrović i Dubravko Tkalčič, a nitko od trojice smijenjenih, kako tvrde u Ini, nije dobio otpremninu. Ipak, valja podsjetiti da je Tomislav Dragičević, bivši predsjednik uprave Ine, nakon što je 2009. godine smijenjen s te funkcije, dobio otpremninu od čak 6,8 milijuna kuna. Niko Dalić dosad je bio član uprave Edine, a i suprug je ministrice financija Martine Dalić, Krešić je bio direktor Riječke rafinerije, a Mayer je bio direktor kartičnog poslovanja u Ini i član uprave MOL-ovog Tifona. 

– Drago mi je što će od sada u upravi biti odlični energetski stručnjaci. Jasno je da su svi novoimenovani članovi uprave vrsni stručnjaci u naftnom i plinskom biznisu u zemlji i inozemstvu. Osim toga, svi oni dolaze iz same kompanije te su dobro upoznati s njenim načinom funkcioniranja. Siguran sam da će njihovo imenovanje doprinijeti našem cilju da Inu učinimo regionalnim liderom – izjavio je Davor Štern, predsjednik Nadzornog odbora Ine.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

AM
amato
09:19 11.02.2011.

Nepotizam i sukog interesa su u nas javna stvar.

HE
henderson
16:55 10.02.2011.

imajus e pravo zalit, trazit i dobit odstetu, ugovor je ugovor sve po svud osim kod komunista, tamo je ugovor jedan drek i papir za brisanje guzice poslije \"sranja\", cak su i amerikanci odustali i isplatili odsteta bankarskim idotima \"specijalistima\" i rekli su: ako ce nas tuzit spor cemo izgubit ovako ili onako-zato naprijed i tuzite drzavu i inu

CI
cici14
08:11 11.02.2011.

He he A i suprug je ministrice financija. Hoče biti član, neče biti član, pitali se svi. E, hoče, a vi se pitajte i dalje.