brendiranje

U Vodicama održan 1. Hrvatski festival tjestenine

Foto: Večernji list
U Vodicama održan 1. Hrvatski festival tjestenine
20.11.2010.
u 13:44
U kategoriji svježe tjestenine najboljom su proglašeni Marex gel iz Zadra, Aurelija iz Zagreba i Mariolina iz Krka. U kategoriji sušene tjestenine nagrađeni su Clarum iz Nove Gradiške, PIK iz Rijeke i Mariolina iz Krka
Pogledaj originalni članak

Pod pokroviteljstvom ministarstava turizma i poljoprivrede te Hrvatske gospodarske komore u Vodicama se održao 1. Hrvatski festival tjestenine. Cilj mu je stvaranje novog brenda hrvatske tjestenine, budući da već 20 godina hrvatski proizvođači proizvode vrhunsku tjesteninu prepoznatu i izvan naših granica. Na natjecanju u kvaliteti u kategoriji svježe tjestenine najboljom su proglašeni proizvođači Marex gel iz Zadra, Aurelija iz Zagreba i Mariolina zanatasko trgovački obrt iz Krka. U kategoriji sušene tjestenine prva tri mjesta pripala su proizvođačima Clarum iz Nove Gradiške, PIK iz Rijeke i Mariolini iz Krka.

Na festivalu je predstavljeno 100-tinjak vrsta originalnih jela od tjestenine s naglaskom na autohtone recepture iz Hrvatske, a jela su spravljali kuhari najpoznatijih hrvatskih hotela. U sklopu festivala održano je desetak stručnih predavanja na kojima su sudionici bili upoznati s poviješću i nutricionističkim vrijednostima tjestenine. Sljedeći festivala tjestenine držat će se u ožujku 2011. godine u Opatiji.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.