odgovorno poslovanje

Za inkubator za djecu donirali 408.113 kuna

Za inkubator za djecu donirali 408.113 kuna
27.03.2014.
u 22:02
Donacija je dio projekta PBZ Carda Činim dobro svaki dan te humanitarne American Express kartice sa srcem
Pogledaj originalni članak

Predstavnici PBZ Carda i PBZ-a jučer su Općoj bolnici Gospić uručili donaciju od 408.113 kuna, kojom će se Odjelu ginekologije i porodništva bolnice omogućiti kupnja prijenosnog inkubatora s respiratorom za kvalitetnije praćenje i liječenje djece s neurorizicima.

Donacija je dio projekta PBZ Carda Činim dobro svaki dan te humanitarne American Express kartice sa srcem, kojom se od svake kupnje pri kojoj se koristi ta kartica donira po 40 lipa za projekt praćenja djece s neurorizicima Ministarstva zdravlja, bez dodatnog troška za njezine korisnike. Na taj način za liječenje neurorizične djece dosad je prikupljeno više od 2,5 milijuna kuna. Bolnica Gospić već je 15. bolnica kojoj je PBZ Card donirao sredstva za nabavu potrebnog medicinskog uređaja, najviše dosad, čemu su nazočili i brojni ugledni uzvanici iz Ministarstva zdravlja, grada Gospića, Ličko-senjske županije, PBZ-a i PBZ Carda.

– U našoj bolnici rodi se oko 300 djece godišnje. Oko 10% treba ih dodatnu skrb zbog infekcije ili preranog rođenja, dok najugroženiji od njih moraju na intenzivno liječenje, u čemu će prijenosni inkubator bitno pridonijeti sigurnosti u transportu novorođenčadi do klinike odnosno smanjiti dodatno oštećenje mozga, što može rezultirati trajnim posljedicama za rast i razvoj djeteta – kazala je ravnateljica OB Gospić Sandra Čubelić zahvalivši na donaciji. Dinko Lucić, član uprave PBZ-a, istaknuo je da je društvena odgovornost temeljno načelo poslovanja PBZ grupe. Samo tijekom 2012. i 2013. u humanitarne svrhe, posebice u području zdravlja, donirala je oko 30 milijuna kuna.

– Prema podacima Ministarstva zdravlja, u Hrvatskoj još postoje bolnice kojima treba medicinska oprema za kvalitetno praćenje i liječenje djece s neurorizicima, stoga ćemo i ubuduće sudjelovati u ovom projektu – rekao je jučer član uprave PBZ Carda Mario Jurišić.

>> PPD i Medvešćak donirali udruzi Vukovarski leptirići 100.000 kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.