Promo

Završio Lidlov donacijski program vrijedan pola milijuna kuna

Foto: Lidl
Lidl
Foto: Lidl
Lidl
VL
Autor
PR Članak
17.01.2014.
u 08:30
Lidlova 87. donacija uručena udruzi Zdenac
Pogledaj originalni članak

Lidl Hrvatska uručio je danas posljednju donaciju iz velikog donacijskog programa „Više za zajednicu!“, vrijednog gotovo 500.000,00 kuna. Osamdeset i sedma po redu donacija uručena je Udruzi Zdenac u Dugom Selu, koja pomaže prvenstveno samohranim roditeljima i djeci te starijima i nemoćnima.

Lidlov donacijski program započeo je u lipnju 2013. godine, otkad su donirane mnoge humanitarne udruge i ustanove diljem Hrvatske, a sve u ime svake od ukupno 84 Lidlove trgovine, te logističkih centara i Uprave. Sve donacije uručene su na prijedlog Lidlovih zaposlenika, a donacijski program nastavit će se i u ovoj godini.

Danas je u Dugom Selu uručena posljednja donacija u sklopu Lidlovog velikog donacijskog programa „Više za zajednicu!“. Udruzi Zdenac iz Dugog Sela uručeni su potrebni proizvodi za čišćenje i održavanje kućanstva, a donaciju su predstavnici udruge časnoj sestri Ljilji Lončar uručile voditeljica odnosa s javnošću Lidl Hrvatska Lana Jugo te Lidlova zaposlenica koja je ovu udrugu nominirala, Dragana Hrka.

Udruga Zdenac je humanitarna i misijska organizacija koja je osnovana 2003. godine u Splitu, s podružnicom u Dugom Selu. Osnovana je na inicijativu grupe žena koje su prepoznale potrebe drugih i koje su svojim nesebičnim radom i velikim zalaganjem pomogle velikom broju ljudi, kako u našoj zemlji, tako i u misijskim zemljama. Udruga najviše pomaže samohranim roditeljima, djeci, starijim i nemoćnima te djeci misijama koja ne mogu ići u školu zbog teške materijalne situacije.

Lidlov donacijski program „Više za zajednicu!“ započeo je u lipnju 2013. godine, a do danas je uručeno ukupno 87 donacija, a sve u ime svake od ukupno 84 Lidlove trgovine, te logističkih centara i Uprave. Vrijednost ovog programa iznosi gotovo pola milijuna kuna, a donirane su različite udruge, bolnice, dječji domovi, vrtići i ustanove diljem Hrvatske, dok je pri odabiru prednost dana neprofitnim organizacijama i udrugama koje brinu o dobrobiti i zdravlju djece.

U Lidlovom donacijskom programu glavnu ulogu ima više od 1.600 Lidlovih zaposlenika koji predlažu potencijalne primatelje donacija, članove zajednice u kojoj žive i rade. Zahvaljujući Lidlovim zaposlenicima i razgranatoj prodajnoj mreži, Lidl je dopro gotovo do svakog kutka Lijepe Naše i tako još jednom potvrdio svoju predanost pomaganju zajednici u kojoj posluje. Trgovački lanac Lidl Hrvatska prva je kompanija koja je u Hrvatskoj organizirala ovakvu akciju pomaganja na razini cijele države, uključujući sve svoje zaposlenike i organizacijske jedinice, a program „Više za zajednicu!“ provodit će se i ove godine. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr