Splićani osim picigina imaju još jedan autohtoni sport

Blanka Vlašić: Splitball za lijepa bedra i guzu!

Foto: import
Blanka Vlašić: Splitball za lijepa bedra i guzu!
18.07.2006.
u 18:08
Pogledaj originalni članak

U Splitu ima nova igra. A nije picigin, već - splitball! I ne igra se, kako bi se možda mislilo, na/u moru, već na kopnu! Kako to izgleda demonstrirali su jučer na rivi kumovi nove igre, naša najbolja atletičarka Blanka Vlašić i superuspješni jedriličar Mate Arapov. Odma’ je Blanka skontala šta cure tom igrom dobivaju.

– Splitball je super za nas žene. Idealna rekreacija za zatezanje bedara i stražnjice – kazala nam je Blanka, koja se na rivi pojavila u društvu svoga Antonia i brata Marina. Splitball se inače igra na terenu četiri sa osam metara, s dvije lopte (medicinke od tri kile) i dvoje igrača. Cilj je bacanjem ispod prečke, koja stoji dosta nisko, izbaciti loptu iz igre na suparnikovoj strani. Igra se u deset poena, tri seta. Autor igre Vinko Tranfić kaže da je sport idealan za kralježnicu.

U splitballu su se okušali i olimpijci Karlo Kuret i Igor Boraska. I to kako. Znoj im se cijedio na sve strane, uprli su jedan i drugi, ko’ da se radi o olimpijskom trofeju.
– Kako nam je puls skočio. Ovo je prava stvar. Sport nije skup, a pravila se lako skuže – zaključili su Kuret i Boraska.

(drm)


Brat korak do NBA lige

U Splitballu se okušao i Blankin brat Marin, inače košrkaš, koji nam je otkrio da će ostatak ljeta provesti radno, i to u SAD-u. Marin je, naime, dobio poziv da zaigra za Sveučilište Orlando, a to je prilika koja se ne propušta. Koferi su već spakirani i sve je spremno za odlazak preko velike bare, a i NBA liga je nadomak ruke.

Pogledajte na vecernji.hr