KOMEMORACIJA

‘Boris je i dalje s nama’

24.03.2009.
u 17:44
Pogledaj originalni članak

Ne bih ja o Borisu govorio u prošlom vremenu. On je i dalje tu s nama, živi kroz svoja djela – kazao je pjesnik Jakša Fiamengo na komemoraciji Borisu Dvorniku u splitskom HNK.

Teška je bila prošla godina za obitelj Dvornik. U ožujku ju je napustio Boris, a pola godine kasnije, sasvim neočekivano, i Dino.

– Pokušavam uopće ne misliti na to što se dogodilo. Čini mi se kao neka noćna mora iz koje ću se probuditi i vidjeti da nije istina, no iz dana u dan sve više shvaćam da jest. Ali mora se. Bog ti da snage, čovik izdrži više nego što može. Drago mi je da su tu Borisovi prijatelji, ljudi koji ga se sjećaju, zahvaljujem svima – kazala je Borisova udovica Diana Dvornik. Na komemoraciju je stigao i Dean Dvornik koji je za brata Dina napisao pjesmu “Pape” posvećenu Borisu, ali kako je riječ o baladi talijanskog stila, nije bila po Dinovu guštu, tako da je nikada nije otpjevao. Pjesma će se uskoro naći na Deanovoj kompilaciji balada.

– Meni pari da je jučer bilo. Kad netko ode, intenzivnije misliš na njega, šta ste prošli u životu, a toga je bilo masu. Ali, moraš shvatit da je otiša zauvik i tu ne moš napravit ništa, jedino se sićat i koji put njegovo djelo promovirat da ga se i drugi site – kazao je Dean.

Na Splitskom festivalu nastupit će s Dinovom pjesmom i grupom Cubismo, a za 21. lipnja spremaju na Bačvicama veliki koncert u Dinovu čast.

– Bit će to megaprojekt. Nastupit će svi izvođači koji su s njim surađivali – otkrio je Dean Dvornik.

Intendant splitskog HNK Milan Štrljić najavio je pak da će na ulazu u kazalište postaviti biste nedavno preminulih, velikih dramskih prvaka Zdravke Krstulović, Josipa Gende i Borisa Dvornika.

Pogledajte na vecernji.hr