Izbornik o svemu pomalo nakon EP-a

Červar: Od HRS-a ni lipe već dvije godine

Foto: Foto: Slavko Midžor
Červar: Od HRS-a ni lipe već dvije godine
29.01.2008.
u 17:53
Pogledaj originalni članak

Lino Červar trenutačno je najbolji hrvatski izbornik u loptačkim sportovima. Barem tako kažu rezultati. Sedam velikih natjecanja, šest polufinala, četiri medalje. Kažu da je najplaćeniji izbornik, s mjesečnim primanjima od 50 tisuća kuna.

- Ne znam za te podatke, ali znam da u posljednje dvije godine nisam dobio nikakav novac od saveza. Ni novac za plaću, ni novac za nagrade - istaknuo je Červar.

Gopčeva potpora
U dugogodišnjoj trenerskoj karijeri, što klupskoj, što reprezentativnoj, nikad na utakmici nije dobio crveni karton. Sve do finala EP-a u Norveškoj.
- I opet bih tako reagirao na katastrofalno suđenje. Znam da sam oštetio momčad, ali nakon crvenog kartona barem su nas prestali potkradati. Moram istaknuti da sam u svim teškim trenucima na prvenstvu imao veliku potporu Zorana Gopca i članova moga kluba Croatije osiguranja - kaže Červar.

Biste li sad, da se možete vratiti mjesec dana unazad, nešto mijenjali?
- Ne bih. Ne znam što bih mogao promijeniti. Nisam mogao znati da će nas zadesiti sve te silne ozljede.

Jeste li znali da će Ivano Balić igrati tako dobro?
- Nisam znao, ali sam bio uvjeren da će ići s nama u Norvešku. Njegova je želja da igra uvijek prevelika, i samo nisam znao koliko će nam moći pomoći. Da nije mogao pomoći, imali bismo rezervno rješenje na mjestu organizatora.

Znao sam i plakati
Koliko su vam u završnim utakmicama nedostajali ozlijeđeni Vuković i nedovoljno oporavljeni Sulić?
- Naravno da su nam jako nedostajali. Imali bismo širinu, koja nam je tako nedostajala. Sulić bi mogao zamijeniti Vorija, a Vuković naše umorne vanjske pucače. To što su polufinale i finale igrani u 24 sata nije normalno. Momčad se jednostavno ne stigne oporaviti.

Zašto ste usred turnira izjavili da vam je to posljednji EP kao hrvatskom izborniku?
- To sam rekao potaknut time što su i neki igrači rekli da im je to posljednji EP. Želio bih se oprostiti od reprezentacije dok su u njoj upravo ti dečki. Zajedno smo od 2003. godine i živimo kao jedna velika obitelj, a ja sam im otac. Bilo je mnogo radosnih trenutaka, ali i razočaranja. Znao sam pustiti i suzu.

Dakle, na klupi ćete biti do 2009. godine?
- Da, imamo još dva velika natjecanja. Nadam se da su to Igre u Pekingu i Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj - zaključio je Červar.

Pogledajte na vecernji.hr