Kolumna

Drago Ćosić izazvao potrebu kod gradonačelnika

Drago Ćosić izazvao potrebu kod gradonačelnika
23.07.2010.
u 12:00
Milan Bandić osjetio je iskazati nezadovoljstvo što igrači Dinama igraju bez dostojanstva i ponosa
Pogledaj originalni članak

Nakon što se “osjetio prozvanim u izravnom televizijskom prijenosu”, Milan Bandić osjetio je potrebu “iskazati svoje nezadovoljstvo i zabrinutost” što igrači Dinama igraju “bez ljubavi, dostojanstva i ponosa”. Gradonačelnik koji tjedan dana nije reagirao na zbivanja u Varšavskoj ulici, koji nije ni trepnuo kada je 150 građana uhićeno u središtu grada, odjednom je, nakon što ga je prozvao Drago Ćosić, osjetio potrebu javno se oglasiti. Možda je trebalo Dragu Ćosića poslati da izvještava iz Varšavske.

Isplatom na crno rješavao političke probleme

Damir Polančec brani se na sudu da je odvjetniku Miletiću isplatio iz proračuna pola milijuna kuna za nepotrebnu studiju jer je tako “riješio jedan politički problem”. I stvorio jedan sudski.

Skupljanjem plastičnih boca do 80 milijuna

Barbaru Bešenić, bivšu saborsku zastupnicu HDZ-a i “kraljicu reciklaže”, sumnjiče da je državi nezakonito uzela osamdeset milijuna kuna, javlja Novi list. Bešenić je kao vlasnica tvrtke BBS zatajila preradu 3700 tona PET ambalaže za koju je naplatila od Fonda za zaštitu okoliša naknadu od 0,65 kuna po boci. “Kraljica reciklaže” živi je dokaz da se u Hrvatskoj može vrlo dobro živjeti i od prikupljanja plastičnih boca.

Ni tajkun Kerum više ne vjeruje u privatizaciju

Željko Kerum, splitski gradonačelnik, na sjednici Gradskog vijeća o stanju u Brodosplitu izjavio je da ne vjeruje u privatizaciju škvera i predložio da radimo brodove za domaće potrebe. Tako je, pomalo neočekivano, Kerum odlučio vratiti kotač povijesti unatrag i pokazati figu slobodnom tržištu i privatizaciji. Gradonačelnik koji je i sam tajkun izjavio je nadalje da “danas svatko treba spašavati svoju glavu”, što je upravo učinio dodvoravajući se biračima kao borac protiv privatizacije škvera. A svoju glavu spasio je i ministar Popijač tako što nije ni došao na sjednicu posvećenu najvećem brodogradilištu i gubitašu.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar nekakav
nekakav
13:33 23.07.2010.

krasno. sad je bandić postao odgovoran i za igru dinama... malo se poečlo pretjerivati u ovome. ako netko slabo spava, bandić je kriv. ako netko kupi mercedes, sigurno mu je od bandića. ako ne može kupiti mercedesa/bmwa, to je radi bandića.. a što je popijač trebao na tom sletu u splitu? slušati neradnike kako ne žele da im se zatvori poduzeće u kojem rade gubitke? što mislite, kad bi država dala to poduzeće radnicima, da si oni podijele na 3500 dijelova, što bi se dogodilo? mislite da ne bi prodali udjele? toliko vjeruju u to poduzeće. a kasnije će ionak na tom terenu izrasti marina, turistički sadržaji, stambena izgradnja. kad država to shvati, potjerat će tu bagru na burzu, manje će nas koštati, ovo razrušimo, prodamo pod staro željezo, i sagradimo komplekse, prodamo ih, i eto novca! i zarade. a i posla za splićane. pošteno? potpuno. lokalci tu nemaju što govoriti. nisu iz njihovog džepa rađene sanacije, nekih 5 mlrd kuna. tolko cijela dalmacija ne privrijedi u godini dana. sa turizmom. vidite sramotu sa sunčanim hvarom? htjeli su lokalci da im država prepusti poduzeće, odnosno udio u njemu. dobili. i eto kud su doveli to, nije orco sam kriv. netko je trebao dati i svoj dio. sad bi državi vratili hvarani uništeno poduzeće. nek si ga zadrže!

AM
amato
15:13 23.07.2010.

Bandić, pa Kerum, svašta ništa. Ili kultura tržnice. Bešenić, osuđena kriminalka u onoj državi, a u ovoj saborska zastupnica i visoko pozicionirani hadezeov dužnosnik.

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
19:45 23.07.2010.

Pa i Mesić je bio u zatvoru za vrijeme Jugoslavije,radi toga jer joj je\" podrivao ekonomsku moć\",hoću reći da je uhvaćen u Privrednom kriminalu,da bi za njega glasovali i to dva puta.Deset godina je bio predsjednik.Lopov na čelu lopova.Onako kak i treba.