Kolumna

Duje ne bi o Isusu, ali bi o Gospi u gradskoj luci

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Duje ne bi o Isusu, ali bi o Gospi u gradskoj luci
08.07.2011.
u 12:00
Marasović bi gradio kip Gospi, Kraljici Hrvata, “negdje na ulazu u gradsku luku”
Pogledaj originalni članak

Dujomir Marasović, šef splitskog HDZ-a, u srijedu nije želio iznijeti službeni stav stranke o Kerumovoj ideji za gradnju Isusova superkipa na Marjanu, piše Slobodna. Dodao je da ne želi reći ni osobni stav. Stvarno, nije zgodno kada hadezeovac kaže da je kontra Isusa, pa makar je riječ o kipu. Rekao je tek da Kerumova ideja nije originalna i ispalio svoju – Marasović bi gradio kip Gospi, Kraljici Hrvata, “negdje na ulazu u gradsku luku”. To bi, kaže, bilo originalno jer ne treba nikoga kopirati. A da isušimo Jadran? Nije pametno, al’ je originalno.

Obećavajuća predsezona

Iličević je u velikoj formi, dajte mu kapetansku vrpcu!

Ivo Iličević, nogometni reprezentativac, s dvojicom suigrača iz Kaiserslauterna, najprije se napio, potom su imali sudar, a onda su otišli u bordel “Why Not”, gdje ih našla policija. Ivu za kapetana! Zašto ne?

Bilićeva “jabuka”

Tajna je provaljena: Pobjeđuje onaj koji zabije više golova!

Vlado Bilić, trener nogometaša Osijeka, pohvalio se Novom listu da je skrojio izrazito napadačku momčad. Napokon je skužio kako svaku utakmicu može dobiti. Jabuka je pala, a Biliću se upalila lampica. Heureka! “Naša je namjera cijelu sezonu boriti se tako da zabijemo gol više od protivnika”, rekao je ponosno. Dugo skrivana tajna – u nogometu pobjeđuje momčad koja postigne više golova – napokon je “probijena”. Dvojbe više nema – NK Osijek bit će novi prvak Hrvatske!

Lukavi dužnici

Koja bi budala vraćala dugove i još plaćala kamate?

Martina Dalić, ministrica financija, naljutila se na stručnjake iz MMF-a koji su nam poručili da moramo smanjiti plaće. Poručila im je da Hrvatska neće biti zemlja jeftine radne snage. Ministrice, ne dajte se! Pripazite samo da ne postanemo zemlja bez radne snage... Nakon što je MMF-ovcima opalila pljusku, požalila se da je nezadovoljna jer je očekivala da će se 10 tisuća dužnika odazvati pozivu da dugove državi vrate u 30 rata uz kamatu od 8,3 posto. A odazvalo ih se samo 1169. Ostali su, a takvih je 8831, očito pametniji. Zašto da uopće vraćaju dugove kad mogu zatvoriti tvrtku i otvoriti novu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

Avatar gmail
gmail
08:06 09.07.2011.

@svarun A da se raspitaš malo kako su uopće nastale bolnice i zašto baš uz crkve i tko su biii prvi liječnici u njima. Onda se raspitaj i za sveučilišta... Budi malo pošten prema sebi.

Avatar seneka
seneka
12:28 08.07.2011.

A kako bi na rivi izgleda 35 metarski LUCIFER,to bi tek bilo orginalno,a ne pusto kopiranje drugih!

Avatar Mile Jerković
Mile Jerković
17:55 08.07.2011.

Zašto bi Hrvati gradili spomenike likovima iz židovske mitologije? Trebali bi graditi kip Vile Velebita ili boga Peruna. To su pravi Hrvati.