GORAN ŠPREM Hrvatsko prvo lijevo krilo tek osmi igrač po minutaži na Europskom prvenstvu

Goran Šprem: Bio sam lud što nisam više igrao

Foto: import
Goran Šprem: Bio sam lud što nisam više igrao
06.02.2006.
u 19:02
Pogledaj originalni članak

Goran Šprem doputovao je na Europsko prvenstvo kao prvo naše lijevo krilo. No, po minutaži, a igrao je tri sata, 49 minuta i 53 sekunde, bio je tek naš osmi igrač. Statistika mu također nije bila loša. Postigao je 16 pogodaka iz 28 pokušaja, što je 57 posto. Dobio je tri žuta kartona, te četiri minute isključenja.

Nakon što na EP zbog ozljede nije mogao Nikša Kaleb, logičan izbor za prvo lijevo krilo bio je Goran Šprem, koji je čak i u Ligi prvaka, igrajući za njemački Flensburg, bio jedan od vodećih strijelaca. Ali Špem s reprezentacijom nije imao sreće. Ili je bio onaj prekobrojni igrač na tribinama, ili je bio u postavi, ali nije igrao. I sad kad mu se napokon pružila jedinstvena prilika, Lino Červar izmislio je sustav igre s dvojicom kružnih napadača, bez klasičnoga lijevog krila.

Ništa ne zamjeram
- Znao sam još na pripremama da će biti tako. Opet, mislio sam da ću dobiti puno više prilika i da ću prvu znati iskoristiti - rekao je Šprem. Prva prilika doista je brzo i došla, no već nakon jednog promašaja Šprem je samo s klupe mogao gledati naše sljedeće napade.

- Ne znam kako bih opisao te moje prve utakmice. Izgledalo je da nemam samopouzdanja, da nisam siguran u svoj udarac. Opet sam nekako čekao da proigram. Možda sam trebao dobiti više prilika - rekao je Šprem.

- Pa jeste li razgovarali s izbornikom Červarom nakon tih prvih utakmica?
- Nisam. Nije bilo potrebe, njemu ništa ne zamjeram.
- Dakle, bilo vam je normalno da tako malo igrate, da vas izvadi iz igre nakon samo jednog promašaja?
- Ma, bio sam lud zato što ne igram. Ali to je bilo tako. Nisam samo ja bio sporan. Više-manje svi smo se složili da je na ovom prvenstvu igrao samo jedan naš igrač - Ivano Balić. On je bio jedini koji je vukao našu kompoziciju. Nažalost, nije imao pomoć sa strane.

Promašaj, pa klupa
- Napokon ste proigrali u susretu protiv Srbije i Crne Gore, kada ste bili i pravi junak utakmice.
- To je bila ta dugo očekivana prilika koju sam dobro iskoristio. Dakle, nije da sam zaboravio postizati pogotke. Ali, protiv Francuza ista priča. Ponovo prvi promašaj i ponovo klupa. E, sad bih imao puno toga reći o svojoj igri, o tome čime nisam zadovoljan i o čemu sam razmišljao. Ali, radije ću to prešutjeti - istaknuo je Šprem.

I tako se plavi dečko vratio s Europskog prvenstva sa staklenom medaljom za četvrto mjesto, te sa satom koji mu je poklonio Balić jer je smatrao da je on bio najbolji igrač one utakmice protiv SiCG.

- Hvala Baliću na toj gesti. Što se tiče staklene medalje, to mi je već druga. Najradije bih polupao to staklo. Sada ću se malo odmoriti, a onda ću ponovo u Flensburg. Imam godinu dana da poboljšam formu do SP-a u Njemačkoj kako bih dobio povjerenje izbornika od prve minute - rekao je Goran Šprem.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr