NORVEŽANI Dobro iskoristili prednost domaćeg parketa

Hrvatska - Norveška: Još čekaju prvu pobjedu nad Hrvatima

Foto: import
Hrvatska - Norveška: Još čekaju prvu pobjedu nad Hrvatima
24.01.2008.
u 11:55
Pogledaj originalni članak

Rukometaši Norveške na dobrom su putu da kao domaćini Europskog prvenstva osvoje medalju, baš kao što je to pošlo za rukom Španjolskoj 1996. (srebro), Švedskoj 2002. (zlato) i Sloveniji 2004. godine (srebro).

U posljednje dvije godine su stalno na velikoj sceni. Doduše, na Europskom prvenstvu 2006. godine u Švicarskoj osvojili su 11. mjesto, a prošle godine na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj osvojili su tek President kup. Riječ je o natjecanju za one reprezentacije koje su ispale odmah u prvom krugu.

Ovo je Norvežanima treće europsko prvenstvo na kojem sudjeluju, a najbolji plasman postigli su 2000. godine kada su u Hrvatskoj osvojili osmo mjesto. S našom reprezentacijom igrali su dvaput na europskim prvenstvima i oba su puta izgubili - 23:27 2000. godine u Zagrebu i 28:32 prije dvije godine u Švicarskoj. Kamo sreće da izgube i treći put, jer bi to automatski značilo da je Hrvatska u polufinalu.

Najbolji igrači su vratar Steinar Ege koji je godinama stjecao iskustvo u njemačkoj ligi, a danas brani u Danskoj. Tu je i opasna vanjska linija u kojoj igraju Forde Hagen (Drammen), Kjetil Strand (Fuchse, Berlin), Borge Lund (Kiel), Kristijan Kjelling (Portland) i Glenn Solberg (Drammen).

Na crti je iskusni i opasni Johnny Jensen, suigrač našeg topnika Blaženka Lackovića iz njemačkog Flensburga, te krilo Tvedten. U obrani igraju pokretljivih 6-0, baš kao i Danci, uz napomenu da sve to izgleda puno grublje, što su i te kako osjetili Poljaci.

Pogledajte na vecernji.hr