Kolumna

Iskorijenit će nezaposlenost za oko 2000 godina

Foto: 'Patrik Macek/PIXSELL'
Iskorijenit će nezaposlenost za oko 2000 godina
03.05.2013.
u 12:00
Zoran Milanović, hrvatski premijer, ponovio je na sjednici Vlade da ne misli mijenjati smjer i kako je njegov zadatak da onima koji nemaju posao osigura radna mjesta
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović, hrvatski premijer, ponovio je na sjednici Vlade da ne misli mijenjati smjer i kako je njegov zadatak da onima koji nemaju posao osigura radna mjesta. U tom je smjeru u 2013. godini osigurao posao na neodređeno vrijeme za novih 170 zaposlenika u državnoj službi. Jutarnji je izračunao da će time broj zaposlenih u tijelima državne uprave i stručnim službama Vlade porasti sa 11.601 na 11.771. A mi smo izračunali da će, nastavi li zapošljavati tempom od 170 radnika godišnje, Vlada iskorijeniti nezaposlenost za oko 2000 godina.

Debeljak zabrinut da otpušteni radnici ne troše na luksuz

Tomislav Debeljak, vlasnik DIV-a i Brodosplita, ovih dana masovno dijeli otkaze u splitskom brodogradilištu, a nakon što ih otpusti gotovo sve, ponovno će zaposliti samo dio neophodnih radnika. Gostujući u HTV-ovu Dnevniku 3, Debeljak je objasnio da se u slučaju Brodosplita ne radi o otkazima, već o “zbrinjavanju radnika”. O kakvoj se brizi za radnike radi, objasnio je u razgovoru za Slobodnu gdje škveranima dijeli i savjete. – Moram napomenuti da novac koji ćete dobiti za otpremnine ne smijete usmjeriti u luksuz jer su vremena krizna – savjetuje novi gazda svoje bivše radnike. A dobro zbrinuti škverani baš su pohrlili kupovati kartone šampanjca da nazdrave svom dobročinitelju.

Ne zovite dr. Housea, nego doktora Linića

Siniša Hajdaš Dončić, ministar prometa, primijetio je da je masovni odlazak radnika Croatije Airlinesa na bolovanje slučaj za dr. Housea. Prije će to biti, s obzirom na najavljeni stečaj, slučaj za “doktora” Linića.

Bolnica naplaćuje očevima nazočnost na porođaju

Ivan Pavelić, ravnatelj KBC-a Rijeka, pronašao je zanimljiv način da financijski pomogne bolnički budžet. Očevima koji u Rijeci žele prisustvovati porođaju ovu “nemedicinsku uslugu” bolnica naplaćuje 375 kuna iako to nije u skladu sa zakonom, piše Slobodna. Nejasno je kakvu uslugu bolnica pruža djetetovu ocu, ali je jasno da bi uvođenje “nemedicinskih usluga” moglo postati pravi zlatni rudnik hrvatskim bolnicama. Dovoljno je da krenu naplaćivati i posjete bolesnicima.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.