Davorko Vidović:

'Milanovićeva ostavka je očekivana, imamo priliku SDP resetirati na novim osnovama'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Davorko Vidović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Davorko Vidović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
Zoran Milanović
13.09.2016.
u 09:40
Vidović tvrdi kako je objava snimaka sa sastanka Milanovića s Josipom Klemmom i dijelom udruga branitelja bio ključni trenutak kampanje koji je presudio izbore
Pogledaj originalni članak

Član predsjedništva SDP-a, Davorko Vidović, izjavio je kako je njegova stranka proljetos propustila dobru priliku te da bi SDP s novim predsjednikom išao s manje utega u ovu kampanju.

– Rijetko se događa da se 10-postotna podrška istopi za dva mjeseca. Nama je to drugi put. Možemo pretpostaviti da bi se stvari drugačije odvijale. Sam način na koji se odvijala ova kampanja bio je čudan – izjavio je Vidović za N1.

Ostavku Zorana Milanovića protumačio je kao logičnu posljedicu neuspjeha Narodne koalicije na ovim izborima.

– To su peti ili šesti izbori na kojima SDP ne uspijeva pobijediti. Neću reći da smo svaki put bili poraženi, ali i to je jedna logična i očekivana odluka dosadašnjeg predsjednika stranke. Treba vidjeti kako pripremiti stranku za ono što, po mom sudu, ne bi trebala biti samo puka promjena čelne osobe u stranci, nego je sjajna prilika da stranku resetiramo na nekim novim osnovama, da se suočimo s čitavim nizom ozbiljnih manjkova, koji se ogledaju u tome da se stranka tijekom nekoliko godina poprilično zagubila kad je riječ o vrijednostima, ideologiji.

Vidović je još dodao kako je objava snimaka sa sastanka Milanovića s Josipom Klemmom i dijelom udruga branitelja bio ključni trenutak kampanje koji je presudio izbore.

– Bio je to ključni trenutak jer u tematskom smislu su se stvari okrenule. Započeo je razgovor o gospodarstvu, poreznom sustavu, reformama i onda su se stvari ponovno vratile na teme i područja koja su bila dominantna devedesetih godina. Mislim da se plan koji je bio, da se u kampanji ne ide personalizirano i da se razgovara o problemima, nije uspio provesti. U svakom slučaju, dogodilo se što i 2007. Prešlo se na protivnikov teren, na koji se nije smjelo ići, umjesto da smo imali vlastitu kampanju – kazao je član predsjedništva SDP-a.

>>Koliko je Zoran Milanović izgubio u glasovima hrvatskih Srba?

>>SDP u odnosu na izbore 2011. izgubio više od 320 tisuća glasova

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

MO
moslavina9954
11:02 13.09.2016.

Nije drug Zoka kriv za nekakav poraz ili pad. On je samo pao u jamu koju je uvijek drugima kopao, zadnju Karamarku. HDZ je uvijek pobjeđivao na izborima i komunisti nisu nikada mogli pobjediti najveću hrvatsku stranku.Dva puta su dolazili na vlast samo zato što su razoćarani HDZ-ovi biraći glasovali protiv svoje stranke, da ih kazne. Neki se više nisu vratili nego daju glas Mostu i sada ovome eksperimentu sa uhljebom Sinčićem.Partijski glasači svi izlaze i komunisti dobivaju podjednako mandata, a to je previše za jednu Hrvatsku.Pa nisu valjda crveni mislili da u normalnim okolnostima mogu pobijediti Hrvate u hrvatskoj državi!?

ZO
zoom
10:28 13.09.2016.

ovaj vidović izgleda sasvim normalno i ima normalne stavove, bio bi puno bolji od druga zoke

MO
moslavina9954
10:37 13.09.2016.

Ode kiki- riki partijski vođa drug Milanović! I na odlasku je arogantan, nekulturan, neodgojen i pokušava manipulirati istreniranim rječnikom, sa željom da uvrijedi boljeg od sebe,da ostavi dojam kako je on jedini "pravi". Sve i svi drugi su krivi i ne znaju, nisu u pravu, zaostali su i treba ih osramotiti, poniziti i pogaziti. I