Tomislav Panenić:

'Dosadašnju praksu držanja 'fige u džepu' i obećanja koja se ne ispunjavaju, u Mostu više neće dopuštati'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Panenić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Panenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Tomislav Panenić
31.08.2016.
u 15:31
Zamoljen da komentira uvjete Mosta za eventualne buduće koalicijske partnere, Panenić je odgovorio kako smatra da su to stvari koje se moraju donijeti konsenzusom i da je to uvjet Mosta za formiranje bilo koje Vlade, ne samo sljedeće.
Pogledaj originalni članak

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je nakon sjednice Vlade kako je "dobro da ministri imaju različita stajališta jer se onda i odluke mogu donositi kvalitetnije".                                   

Upitan jesu li česta razilaženja u Vladi, Panenić je istaknuo kako smatra da razilaženja treba biti i da treba razgovarati. No, dodao je, ako se krucijalno razilaze i ne mogu se sastaviti, onda je potrebno da svatko od ministara glasuje po svome nahođenju.

 "U vezi s razmimoilaženjem o Zakonu o HRT-u, a naš je prijedlog bio da se u ovom trenutku ta odluka na upućuje na odlučivanje Vladi, bili smo nadglasani", rekao je ministar gospodarstva te ustvrdio kako se "ne mogu dizati ruke da bi bio mir u kući".

 Vlada je uredbom o izmjeni Zakona o HRT-u produžila mandat Siniši Kovačiću kao vršitelju dužnosti ravnatelja do 1. listopada. Mostovi ministri glasovali su protiv produljenja Kovačićeva mandata, a potpredsjednik Vlade i čelnik Mosta Božo Petrov poručio je kako ne smatraju da je HRT pod sadašnjim vodstvom bio objektivan i nepristran. 

 Budući da je projekt Domovina, iza kojeg stoji udruga "U ime obitelji" (UIO), preporučio imena 11 kandidata kojima bi na rujanskim parlamentarnim izborima trebalo dati preferencijalni glas, a među njima su i imena kandidata Mosta, Panenić je zahvalio Željki Markić koja je na čelu UIO. "Hvala lijepa da netko prepoznaje i naš trud", ističe ministar.  

Zamoljen da komentira uvjete koje Most ima za eventualne buduće koalicijske partnere, Panenić je odgovorio kako smatra da su to stvari koje se moraju donijeti konsenzusom i da je to uvjet Mosta za formiranje bilo koje Vlade, ne samo ove sljedeće.

"Mora se znati što je nacionalni interes i to treba podržati, a dosadašnju praksu držanja 'fige u džepu' i obećanja koje se kasnije ne ispunjavaju, poput smanjivanja beneficija saborskim zastupnicima i sličnog, to u Mostu više sigurno neće dopuštati", zaključio je Panenić.

>>Panenićevo nečinjenje ugrožava Badel

>>Petrov: Te izjave nisu naše, ultimatume ne toleriramo

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

GM
Gusta magla
17:47 31.08.2016.

Most je proslo svrseno vrijeme.

AS
asi2013
16:46 31.08.2016.

Svi su Mostovci na isti kalup. Imati njih u koaliciji, to je nož iza leđa!

DR
drugPlenky
17:00 31.08.2016.

Dosta je Ultimatuma ajmo malo Programa, nećeš više ni u Tompojevcima proć Paneniću