Nino Raspudić:

HDZ može biti zadovoljan, SDP nezadovoljan, a moguć je i raspad Živog zida

Foto: screenshot HRT
Nino Raspudić
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Nino Raspudić
11.09.2016.
u 23:48
Također smatra kako je Beljakova sudbina na čelu HSS-a zapečaćena. Očio je kako HDZ nije ništa izgubio, a SDP nije ništa dobio HSS-om
Pogledaj originalni članak

Politički analitičar Nino Raspudić komentirajući rezultate izbora rekao je kako HDZ može biti zadovoljan, iako je postigao isti rezultat kao i na prošlim izborima.

Svakako može biti zadovoljniji od SDP-a, koji ne može biti zadovoljan jer je očekivao da će se vratiti na vlast nakon svega što se događalo s HDZ-om.

Most može biti i više nego zadovoljan ponovljenim rezultatom, jer ovo je drugačiji, zreliji Most. Most s više iskustva. 'To je jedna prošišćena čvrstost', kazao je Raspudić.

Mogućim je ocijenio raspad Živog zida. Snaga buduće vlade ovisit će unutrašnjem stanju stranke koja će formirati vlast a tu je, smatra Raspudić, HDZ u prednosti jer nije radio koalicije na nacionalnoj razini.

"Ako sve ostane ovako, prognoziram da 50 posto šanse dobit ćemo vlast čiju će okosnicu činiti HDZ i Most, 40 posto da ćemo izići na nove izbore, a samo 10 posto velikoj koaliciji."

Također smatra kako je Beljakova sudbina na čelu HSS-a zapečaćena. Očio je kako HDZ nije ništa izgubio, a SDP nije ništa dobio HSS-om. 

Komentirajući izjave čelnika koalicije Živog zida, Udruge Franak i Promijenimo Hrvatsku, Raspudić je rekao kako se iz njih da iščitati da su spremni razgovarati o nekim budućim koalicijama.

>> U SDP-u razočarani, ne vesele se pregovorima s Mostom

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

4M
4mazge
08:11 12.09.2016.

Nino standardno jako dobro razlučuje!....čovjek zna....tko ga ne razumije to nije Ninov pro blem!

4M
4mazge
07:49 12.09.2016.

U S DP-u su jako pogriješili što su na njihov brzi vlak ukrcali Beljaka i Jamba! (njega pogotovo).....znam ih puno koji su im glas uskratili upravo zbog ove situacije!

Avatar x-y
x-y
12:41 12.09.2016.

Nino je izvanredan filozof, i jako objektivan u odnosu na profesora Sibera koji neke normalne stvari nemoze da skuzi pa baljezga velike gluposti....