IZBORI 2016.

Izbore žele pratiti i promatrači iz Gruzije, Južne Koreje i s Kosova

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Izbore žele pratiti i promatrači iz Gruzije, Južne Koreje i s Kosova
30.08.2016.
u 16:15
Lanjske parlamentrane izbore nadziralo je 13.500 promatrača, a više od polovice bili su iz HDZ-a
Pogledaj originalni članak

Rujanske parlamentrane izbore žele, osim domaćih pratiti i strani promatrači, konkretno iz Gruzije, Koreje, s Kosova, potvrdili su u utorak u Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Od domaćih, zanimanje su već pokazali GONG, Udruga U ime obitelji, Romsko nacionalno vijeće

Prijevremene parlamentrane izbore, 11. rujna mogu pratiti promatrači političkih stranaka, birača koji su predložili neovisnu listu, strani i promatrači nevladinih udruga. Zahtjevi i popisi promatrača dostavljaju se izbornom povjerenstvu izborne jedinice na čijem se području izbori žele promatrati, najkasnije pet dana prije izbora. Obrasci zahtjeva za promatranje dostupni su na DIP-ovoj internetskoj stranici www.izbori.hr

Međunarodne organizacije koje djeluju u Hrvatskoj za strane promatrače ili strani promatrači neposredno, zahtjeve šalju DIP-u.

Lanjske parlamentrane izbore nadzirao je velik broj promatrača, gotovo 13.500, više od polovice, njih oko 8600, bili su promatrači HDZ-a.

>> 'Zahtijevamo intervenciju DIP-a, sačuvajte barem minimalni legitimitet izbornog procesa!'

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

LU
lukivoda
17:00 30.08.2016.

a kaj je sa promatračima sa Kube?!

MA
MarMara
17:15 30.08.2016.

Gruzija? Obratite se veleposlanstvu dotične države.

Avatar Cinco
Cinco
09:31 31.08.2016.

APIS je ključ!