Kolumna

Jesen stiže, a poštari još čekaju ljetne komplete

Foto: 'Dragan Matic / CROPIX'
Jesen stiže, a poštari još čekaju ljetne komplete
30.08.2011.
u 12:00
Kako je ljeto pri kraju, možda bi poštarima bilo mudrije da odmah krenu u preventivni prosvjed i traže zimske komplete
Pogledaj originalni članak

Ingrid Sušanj povjerenica je Republičkog sindikata radnika koji je organizirao jučerašnji prosvjed u Rijeci. Traži izmjenu Zakona o javnoj nabavi jer su zbog stalnih žalbi propala već tri natječaja nabave ljetne obuće i odjeće za poštare. Oni su zaprijetili da će pokrenuti velike prosvjede diljem zemlje ako do 15. listopada ne dobiju ljetne garniture odjeće i obuće. Kako je ljeto pri kraju, možda bi poštarima bilo mudrije da odmah krenu u preventivni prosvjed i traže zimske komplete. Žele li doista u sandalama i bermudama prkositi studeni?

Saborsko žrtvovanje

Unuci ga nisu doživljavali kao političara. Hoće li birači?

Dražen Budiša požalio se u Slobodnoj da, postane li zastupnik, više neće imati toliko vremena za unuke, koji ga, kažu, nisu doživljavali kao političara. Ostaje mu nada da će ga birači ipak tako doživjeti.

Ledeno doba IV.

Hrvati, srećom, nisu Slaveni. Potomci su starih Balkanaca

Dragan Primorac dio je tima znanstvenika koji su proučavajući porijeklo Hrvata, piše Jutarnji, došli do senzacionalnog otkrića – Hrvati nisu Slaveni, nego stari Balkanci. Utvrdili su da je samo mali dio Hrvata – 10 do 30 posto – slavenskog porijekla i da smo većina nas zapravo potomci balkanskih starosjedilaca koji se s ovih prostora nisu maknuli već 25 tisuća godina, još od početka posljednjeg ledenog doba. Hoćemo li tako balkanski zaleđeni ikada do EU?

Antihajdučka urota

Maleš igračima zabranio da igraju za reprezentaciju

Hrvoje Maleš, predsjednik Hajduka, nezadovoljan je suđenjem i traži poništenje utakmice Split - Hajduk koja je završena neodlučeno. Uvjeren da je žrtva urote, igračima Hajduka zabranio je da igraju za reprezentaciju. Petoricu igrača koji igraju za mladu reprezentaciju vratio je iz kombija kojim su krenuli na pripreme, a Hajdukovu vrataru, liječniku i fizioterapeutu zabranio je da se pridruže Bilićevim dečkima. Mlađahni i živahni Maleš prijeti i istupanjem Hajduka iz prvenstva Hrvatske jer “više nema nikakvog smisla ostati”. Ne zna se hoće li hajdukovci smjeti igrati u malonogometnoj ligi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

VE
velikazmija
23:40 30.08.2011.

evo još jednog dokaza da nismo braća sa srbima a kako to objasniti ---nevijernim tomama -- kako tadić reče znači ipak ne može biti nikakve zajedničke --ha ha --istorije--hvala ti bože --