Junak susreta sa Slovenijom govori o utakmici protiv Danske

Kaleb: Danci su slabiji nego prijašnjih godina

Foto: import
Kaleb: Danci su slabiji nego prijašnjih godina
21.01.2008.
u 18:20
Pogledaj originalni članak

Nikša Kaleb je na prvenstvu jedino naše lijevo krilo, budući da Ljubo Vukić nije bio prijavljen za prvi krug natjecanja. Nema puno lopta na krilu, ali jako dobro istrčava i krade lopte suparnicima. Naravno, njegova uloga u obrani je i te kako značajna.

- Istina je da ne dobivam puno lopta na krilu, ali ne zato što mi ih Valčić ili Lacković ne daju, već jednostavno zato što igramo akcije koje počinju s moje strane i  završavaju uglavnom na desnoj strani. Zasad smo igrali sve tri utakmice protiv obrana 6-0, a tako će biti i danas protiv Danaca - kaže Nikša Kaleb.  

Videosnimku utakmica Danske na ovom prvenstvu igrači su gledali tek sinoć.
- Koliko znam, nešto su slabiji nego na prijašnjim prvenstvima. Dobro, nama nedostaju Džomba i Zrnić. Prvu stubu smo uspješno prošli, a da bismo prošli i drugu moramo pobijediti Dansku. S ta dva boda gotovo sigurno bili bismo u polufinalu - ističe Nikša.  

S Dancima ste se puno puta susretali, posebice na europskim prvenstvima.
- Na posljednja dva EP-a igrali smo s njima za treće mjesto i oba smo puta izgubili. Ali, oba puta igrali smo bez Balića, a 2004. u Sloveniji i bez Metličića. Nadam se da ćemo danas biti u punom sastavu.   

Liječnička služba na prvenstvu radi besprijekorno.
 - Sve pohvale tim ljudima, uspjeli su "zakrpati" Balića, Metličića, Lackovića, Valčića. Pohvale i Danijelu Jurišiću koji nas je odlično tjelesno pripremio. Evo, ja se u prve tri utakmice uopće nisam umorio.

Hoćete li i Dance uhvatiti u svoju 3-2-1 obrambenu mrežu?
- Hoćemo, njihova vanjska linija imat će velikih problema i sigurno će više težiti igri s puno protunapada i poluprotunapada. Zato ne smijemo dopustiti da se vratar Hvidt razmaše - zaključio je Kaleb, junak pobjede nad Slovenijom.

Pogledajte na vecernji.hr