Kolumna

Karamarko se nada da će na godišnji potkraj kolovoza

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Karamarko se nada da će na godišnji potkraj kolovoza
06.08.2013.
u 12:00
Što samozatajni vođa oporbe radi, osim što se hvali da čita povijesnu literaturu, javnosti je nepoznato
Pogledaj originalni članak

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, izjavio je za Slobodnu da je sasvim irelevantno jesu li Milanović i njegovi ministri na godišnjem odmoru jer i kada rade, rezultati su katastrofalni. Sva je sreća za zemlju da Karamarko cijelo ljeto vrijedno radi, a posla je, kaže on, toliko da se nada kako će tek u drugoj polovici kolovoza uspjeti otići desetak dana na odmor. Što samozatajni vođa oporbe radi, osim što se hvali da čita povijesnu literaturu, javnosti je nepoznato pa utoliko i za njega vrijedi dosjetka da je irelevantno je li na godišnjem ili nije.

Tko je kome ukrao pitanje za 8000 eura

Dubravka Šuica, europarlamentarka HDZ-a, pohvalila se da je prva Europskoj komisiji pismeno postavila pitanje o gradnji Pelješkog mosta. Oleg Valjalo, zastupnik iz SDP-a, u Bruxellesu je isto pitanje EK poslao 20 dana ranije pa Jutarnji piše da su se posvadili đali oko toga tko je prvi pitao za Pelješki most. Službene stranice EK daju za pravo Valjalu koji bi mogao kolegicu i prozvati zbog prepisivanja. Lijepo je čuti da naši zastupnici u Bruxellesu nešto rade za „onu“ plaćicu od 8000 eura.

>> Pročitajte Šuicina \'dva ključna pitanja\' Europskoj komisiji!

U potrazi za varalicama pronađeno 17 
lažnih branitelja

Predrag Matić, ministar branitelja, ne krije zadovoljstvo objavom registra hrvatskih branitelja između ostalog i kao „pomoćnog alata u procesu odvajanja žita od kukolja“, odnosno otkrivanja lažnih branitelja. Matić je za Novi list potvrdio da je u mjesec dana izbrisano 17 branitelja, a nastavlja se jer je i „punjenje registra lažnjacima trajalo 20 godina“. Nastave li tim tempom, za 20 godina izbrisat će oko 4000 lažnih branitelja, što čini manje od jedan posto registra.

Josipovićeva nova pravednost odgođena za još dvije godine

Ivo Josipović, predsjednik RH, okupljenima na 298. Sinjskoj alki kazao je kako je siguran da ćemo „za dvije godine“ imati domovinu u kojoj vladaju pravda i pravednost. To je ta nova pravednost – odgođena do samog kraja mandata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.