Kino klub 'Zagreb' poziva na radionicu scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže

16.02.2009.
u 14:40
Pogledaj originalni članak

U utorak 17. veljače u 19 sati u kinodvorani Kino kluba "Zagreb" na Trgu žrtava fašizma 14 započet će još jedna Radionica scenarija, režije, kamere, rasvjete i montaže. Riječ je o radionici koja se organizira više od deset godina i nakon koje su mnogi njezini polaznici upisivali različite filmske akademije u Hrvatskoj.

Radionica je praktički i teorijski koncipirana oko procesa izrade filma, a osnovna joj je ideja da polaznici prođu cijeli proces produkcijske i poslijeprodukcijske faze izrade filma. Radionica se sastoji od tri dijela: osnove režije i pisanje scenarija, osnove rukovanja kamerom i rasvjetom, te osnove montaže. Svaki dio ima svoga posebno specijaliziranog predavača.

Scenarij i režiju predavat će dokumentarist Goran Dević, autor filmova "Uvozne vrane" i "Nemam ti šta reć' lijepo". Kameru i rasvjetu predavat će Almir Fakić, filmski i TV snimatelj, poznat i po režiji RTL-ove "Policijske patrole", a montažu Staša Čelan koji je zaslužan za montažu dva dugometražna filma "Da mi je biti morski pas" Ognjena Sviličića i "Oxygen 4" Slobodan Jokića (Dan Oki).

Radionica se završava komisijskim ispitom, nakon čega polaznici postaju članovi Kino kluba "Zagreb". Članstvo omogućava korištenje svih nemalih produkcijskih uvjeta, distribucije filmova kao i pohađanje naprednih radionica (pisanje scenarija, eksperimentalni i dokumentarni film, snimanje) koje su za članove potpuno besplatne.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti na radionicu na www.kkz.hr, na 095/838-95-46 ili jednostavno doći na potpuno neobvezno uvodno predavanje u utorak 17. veljače u 19 sati.
(mp)

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr