Akcija za pomoć djeci iz domova i udomiteljskih obitelji

Akcija 'Korak u život' se nastavlja', nakon Sevinog koncerta skupljeno čak 6,200.000 kn!

21.12.2008.
u 23:55
Pogledaj originalni članak

Vjerujemo u vas, uglas su mladima iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji zapjevali svi nazočni u velikoj dvorani Doma sportova gdje je Severina uz pomoć poznatih prijatelja za akciju “Korak u život” održala koncert te ujedno započela koncertnu turneju.

Ogromno srce Hrvata
Kumovi akcije Severina, Ivano Balić i Slaven Bilić te pokretač humane geste “Rotary klub Zagreb” s nekoliko tisuća ljudi pomogli su da djeca bez roditelja lakše dođu do fakultetskih stipendija.

– Svi zovu. Još su jednom svi Hrvati pokazali da imamo ogromno srce – rekao je Slaven Bilić.

Zahvaljujući svima njima ta će djeca moći ostvariti svoje snove i možda postati najbolji hrvatski menadžeri, liječnici, inženjeri ili redatelji.

– Imao sam apsoutnu podršku svojih roditelja koji čak i nisu znali u što se upuštam. Dolazim iz komotne i sretne obitelji te ne mogu ni zamisliti kako je onima koje nitko ne izvodi na put snova i ambicija. Život je gruba igra pa djeci poručujem da i oni imaju fer šanse napraviti nešto od sebe – rekao je Matanić.

S istim žarom i ljubavlju budućim studentima obratile su se i pjevačice Maja Šuput, djevojke iz grupe Meritas te Jelena Radan.

Da doista dođu do željenih stipendija, osim “Rotary kluba Zagreb” djeci će pomagati i predsjednik RH Stjepan Mesić, ministrica obitelji Jadranka Kosor, ali i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Akcija se nastavlja
Svoj doprinos dali su i zagrijavajući stolice i primajući pozive građana dok je Severina letjela po sceni pjevajući svoje “Tridesete”. Nakon toga pridružio joj se i Petar Grašo pa su zajedno otpjevali njegovu “Tko nam brani”, a na pjesmu “Gas, gas” Severini se na pozornici pridružio i Goran Bregović.

Još je jedna Splićanka – Doris Dragović – s domaćicom spektakla pjevala “Virujen u te”. Svi sudionici imaju razloga biti zadovoljni akcijom jer skupilo se vrtoglavih šest milijuna i dvjesto tisuća kuna. To znači da se mladi opravdano mogu nadati stipendijama. A njihov će broj samo rasti jer akcija se nastavlja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr