HUMANITARNO

Ana Rucner i svjetski poznati glazbenici održali u Gruziji nezaboravan koncert te prikupili sredstva teško bolesnu djecu

Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
Foto: PR FOTO
Ana Rucner
13.01.2016.
u 16:54
Pogledaj originalni članak

Ovih je dana Ana Rucner kao predstavnica Hrvatske gostovala u Gruziji, kao posebna gošća humanitarne udruge „Drvo želja“ koja pomaže bolesnoj i socijalno ugroženoj djeci. Poznata Larina pjesma iz vječnog filma Dr.Živago i  glavna tema iz filma Schindlerova lista oduševile su gledatelje koji su Anine izvedbe nagradili gromoglasnim pljeskom. Osim samostalnih izvedbi, na kraju koncerta izvela je  jednu od najdražih skladbi Ave Marija s uglednim britanskim pijanistom Oliverom Poole-om, kojeg od milja nazivaju „mladim Rubinsteinom“. Naša uspješna violončelistica zablistala je u odjevnim kombinacijama uvijek sjajnog Juraja Zigmana i modnog dvojca Elfs.

Poznata po svom humanitarnom djelovanju, Ana se već po drugi put rado odazvala pozivu poznate gruzijske operne pjevačice , Nino Surguladze, osnivačice humanitarne udruge Desire Tree, da svojim sudjelovanjem uveliča ovaj humanitarni koncert te ujedno i promovira ljepote naše zemlje. „Uvijek se rado odazivam pozivima na humanitarne aktivnosti, a osobito kad su u pitanju dječji životi i drago mi je da će četvero djece zahvaljujući sredstvima prikupljenima na ovom koncertu dobiti novu priliku za život.“  izjavila je Ana.

Osim Ane Rucner i Olivera Poola na koncertu su sudjelovali sjajni , svjetski poznati glazbenici među kojima i Alessandro Safina, poznati talijanski tenor, koji je snimio duet sa Sarah Brightman, a časopis People svrstao ga je među 100 najljepših muškaraca na svijetu.  Sjajnim Simfonijskim orkestrom nacionalnog kazališta Tbilisi dirigirao je ugledni  i svjetski poznati dirigent Carlo Ponti, sin poznate glumice Sofije Loren. Za dinamične taktove Habanere pobrinula se Nino Surguladze, ugledna gruzijska operna pjevačica koja uglavnom nastupa u milanskoj Scali.

Događanje je privuklo i veliku pažnju medija. Naime,  koncert  je uživo prenosila najpoznatija gruzijska televizija Rustavi2, a pratilo ga je više od 5 milijuna gledatelja što je ujedno bila  i izvrsna promocija za Hrvatsku.  O važnosti ovog koncerta, kao i djelovanja humanitarne udruge Desire Tree govori i činjenica da su predstavnike Udruge kao i sve izvođače primili gruzijski patrijarh Ilija II i premijer Gruzije Georgije Kvirikashvili što je bila još jedna prilika za umjetnike, kao i našu Anu, da predstave svoje zemlje i vlastita umjetnička postignuća.

Pogledajte na vecernji.hr