Koncert

Angels in Harlem - glasovi koji “ruše” strop dvorane Lisinski

Foto: arhiva VL
Angels in Harlem - glasovi koji “ruše” strop dvorane Lisinski
05.12.2010.
u 12:25
Najdojmljiviji dio koncerta ostaje splet poznatih božićnih pjesama kojima su članovi zbora Zagrebu i Hrvatskoj zaželjeli svako dobro za nadolazeći blagdane, priznajući da ih je u Zagrebu razgalio snijeg
Pogledaj originalni članak

Neupitna je njihova kvaliteta. Njihov nastup pršti nevjerojatnom energijom, a glasovi su im toliko moćni da na trenutke imate dojam da će srušiti strop dvorane Lisinski. To je najkraći mogući opis koncerta kojeg je u nedjelju navečer gospel zbog Angels in Harlem, koji se diči titulom da je omiljeni gospel zbog predsjednika Obame, održao u prepunoj dvorani Lisinski. 

No, na žalost najmanje smo čuli upravo te predivnee glasove, jer koncert je koncipiran tako da je preveliki naglasak stavljen na show. Previše je inzistiranja na kontaktu s publikom, pa je tako ona stalno kao u liftu - ustani sjedni,  plješći, pleši. U toj nametnutoj inteakciji stradala su i neke od pjesama, pa je tako "Amazin Grace", jedna od najljepših duhovnih pjesama ikad napisanih, razbucana na gotovo neprepoznatljive dijelove.

Šteta! Idealno bi zapravo bilo sjediti i uživati u toj čaroliji glazbe. Ona je zajedno s izvođačima dovoljno moćna da sama ponese publiku i podigne je na noge bez inzistiranja samih članova zbora. Ovako kao najdojmljiviji dio koncerta ostaje splet poznatih božićnih pjesama kojima su članovi zbora Zagrebu i Hrvatskoj zaželjeli svako dobro za nadolazeći blagdane, priznajući da ih je u Zagrebu, u kojeg su doputovali u subotu, posebno razgalio snijeg, kako čarobni dodatak blagdanskom ozračju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.