BARBELO, O PSIMA I DJECI

Bog koji je okrenuo leđa hrabrim ženama skinutima do gole kože

Foto: Mišo Lišanin/Večernji list
Bog koji je okrenuo leđa hrabrim ženama skinutima do gole kože
03.10.2009.
u 13:14
Stvarnost u kojoj su djeca samo mali ljudi, okrutni i prevrtljivi baš kao i veliki, a psi čovjekovi najbolji prijatelji jer ne znaju za bolje, okvir je drame "Barbelo, o psima i djeci".
Pogledaj originalni članak

Stvarnost u kojoj su djeca samo mali ljudi, okrutni i prevrtljivi baš kao i veliki, a psi čovjekovi najbolji prijatelji jer ne znaju za bolje, okvir je drame "Barbelo, o psima i djeci" srpske dramatičarke Biljane Srbljanović koju je na sceni "Gavelle" postavio Paolo Magelli.

Iako se premijerna publika na prigodnom domjenku zabavljala uz igru "ispričaj mi sadržaj", on je tek labavi okvir za emocijama nabijene situacije u kojima su žene i hrabrije i dominantnije.

Zato je ovo, unatoč neodoljivim psima, ženski komad u kojem one dosljedno pokazuju svoju hrabrost, čak i kada ih autori skinu do dna duše i gole kože (Kseniju Pajić na ginekološkom stolcu ili pak Dijanu Vidušin i odličnu Pericu Martinović do kraja). Od glumaca istaknuti treba Ozrena Grabarića i napomenuti da Barbelo (prva emanacija Boga) danas definitivno nije na strani - ni djece, ni ljudi, ni pasa.

POPULARNA INFLUENCERICA

Ella Dvornik o bivšem suprugu: 'Svoj razvod ne doživljavam kao loš san, sigurna sam da ćemo biti prijatelji i svemu se smijati'

- Razvod još traje, ali ne doživljavam ga kao loš san. To je samo jedna faza u životu iz koje učim i idem dalje. Ne smatram to ni greškom. Da moram sve ponoviti, ponovila bih, to su sve bile lekcije i blagoslovi. I mi smo danas ljudi koji jesmo zbog toga. Zahvalna sam na cijelom iskustvu, imamo dvije divne kćerkice i puno lijepih uspomena, a sigurna sam da ćemo u budućnosti biti odlični prijatelji i da ćemo se smijati svemu što se dogodilo - priznala je Ella Dvornik u razgovoru za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.