Na proputovanju

Čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser na kratkom odmoru u Zagrebu

Foto: arhiva VL
Čelisti Luka Šulić i Stjepan Hauser na kratkom odmoru u Zagrebu
19.07.2011.
u 11:53
Nakon koncerta na Sarajevo Film Festivalu Šulić i Hauser sviraju na londonskom festivalu iTunes, a nakon toga su u Americi. Početkom su kolovoza ponovno kod kuće, 9. kolovoza u Dubrovniku, na koncertu koji je rasprodan za 20 minuta
Pogledaj originalni članak

Trenutačno najpoznatiji violončelisti na svijetu Luka Šulić i Stjepan Hauser, poznatiji kao 2Cellos, upravo su završili  europski dio velike turneje s Eltonom Johnom. Prije nego što nastave sa svojim koncertnim aktivnostima, danas su stigli nakratko i u Zagreb, na kratak odmor i predah od vrlo zahtjevne koncertne sezone. Već u petak 22. srpnja  nastupaju u Domu mladih u Sarajevu na otvaranju Heineken Music Stagea u sklopu Sarajevo Film Festivala.

– Jako smo uzbuđeni jer ćemo svirati pred obožavateljima u Sarajevu, tim više što će nam to ondje zapravo biti prvi zajednički koncert nakon što nam je izašao zajednički CD. Odmah nakon toga sviramo na londonskom  festivalu iTunes, jednom od najvećih festivala uopće – rekli  su nam popularni glazbenici.

Sami tvrde da je to za njih pravo vatreno krštenje i velika čast, jer uvršteni su na  festival na kojem nastupaju samo najveći, između ostalih: Adele, Coldplay, Duran Duran... Istu večer kada sviraju naši čelisti  nastupit će i i pijanist Lang Lang. Šulićev i Hauserov koncert, baš kao i drugi koncerti s festivala, bit će dostupan za gledanje  diljem svijeta u izravnom online-prijenosu.

Naime, prije nego što nastave uspješan i zanimljiv put oko svijeta s Eltonom početkom rujna, 2Cellos ne uzimaju ni minutu predaha. Uz spomenute koncerte pripremaju se za nastup na iTunesu 25.srpnja u Roundhouse u Londonu.

Dan prije i poslije iTunesa, 2Cellos nastupaju i na dva druga važna koncerta u Engleskoj, a nastupit će i s poznatom pjevačicom Katherine Jenkins. Do kraja srpnja nastupit će i u New Yorku te Los Angelesu, a očekuju ih i gostovanja u brojnim televizijskim emisijama. Nisu dečki zaboravili ni svoje obožavatelje u domovini – 9. kolovoza nastupit će na Dubrovačkim ljetnim igrama, a taj je koncert rasprodan u manje od 20 min.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.