novi "seks i grad"

Četiri heroine sada su tri starije dosadnjakovićke

Foto: Kristin Callahan/Everett Collection
Četiri heroine sada su tri starije dosadnjakovićke
14.12.2021.
u 10:55
Nova inkarnacija "Seksa i grada" donosi niz razočaranja za obožavatelje. Starije ali ne i pametnije, Carrie, Charlotte i Miranda loše se snalaze u modernom dobu.
Pogledaj originalni članak

Iako to nitko nije očekivao pa čak ni tražio, producenti su iskoristili priliku da izmuzu još novca iz popularnog serijala "Seks i grad" pa smo tako prošlog tjedna dobili i još jedan nastavak. Nakon nekoliko uspješnih sezona originalne serije te dva poprilično loša filma, avanture nerazdvojnih Njujorčanki, sada u pedesetim godinama života, možemo pratiti i u njihovoj novoj seriji "I tek tako".

Za sada su na platformi HBO izašle prve dvije epizode serije "I tek tako", a vjerne obožavatelje "Seksa i grada", koji je u svoje vrijeme žario, palio i pomicao granice, očekuju neka gorka razočaranja. Iako smo već nakon prve najave saznali da je glumica Kim Cattrall odbila reprizirati lik Samanthe Jones, gledati Carrie (Sarah Jessica Parker), Charlotte (Kristin Davis) i Mirandu (Cynthia Nixon) bez svoje četvrte i, budimo realni, najzanimljivije mušketirke, bilo je poprilično bolno.

Cattrall i ekipa "Seksa i grada" ne vole se već dugo i javno, a njezin nestanak iz života glavnih junakinja kreator Darren Star odlučio je nespretno objasniti nekakvom poslovnom razmiricom između Carrie i Samanthe koja je povrijeđena ega podvila rep i preselila se u London. I tek tako, priča o četiri neovisne i snažne žene koje istražuju svoju seksualnost u milijunskom velegradu postala je priča o tri dosadnjakovićke, starije, ali ne i pametnije, koje se ne snalaze u novom "woke" liberalnom New Yorku. Uvijek inteligentna odvjetnica Miranda tako već u prvoj epizodi napravi budalu od sebe pred uglednom no mladom profesoricom crnkinjom, a Carrie koja je godinama za život zarađivala pišući o seksu gubi se u novovjekovnom formatu podcasta, ispadajući uštogljena konzervativka. Vjerna sebi ostala je jedino Charlotte, sada majka dvije po svojene tinejdžerice, no još uvijek jednako ohola i bedasta.

Druga epizoda donosi nam i iznenadnu smrt jednog od omiljenih likova – nećemo vam kvariti doživljaj i otkriti tko je u pitanju – a to je ujedno i jedini smislen i realan događaj u seriji. Ostatak se svodi na prilično površne rasprave o starenju (tipa, treba li Miranda obojiti svoju sijedu kosu), nasilno i neprirodno ubacivanje rodne problematike (kroz vječito napušen lik nebinarne voditeljice podcasta Che Diaz) te poslovično ekstravagantne, ponekad i naprosto grozne modne kombinacije. Sve u svemu, još jedan u nizu nepotrebnih nastavaka hit-serija. A pretplatite li se na HBO da biste pogledali "I tek tako", bolje je vrijeme iskoristiti na reprizu prvih šest sezona originalnog "Seksa i grada". 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.