Uoči Sv. Duje

Devetogodišnji slikar za nagradu se "tuče" s Gopcem

Foto: 'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Devetogodišnji slikar za nagradu se "tuče" s Gopcem
07.04.2011.
u 14:21
Festivalima i svoju nagradu – Malog princa, a skulpture će izraditi u splitskoj Školi likovnih umjetnosti
Pogledaj originalni članak

U povodu Sv. Duje, zaštitnika Splita, u organizaciji KUD-a "Dramolet" od 6. do 12. svibnja u Akvariju na Bačvicama održat će se kulturna manifestacija "Split Art Fest".

– Festivalom namjeravamo promovirati umjetnike i umjetničko stvaralaštvo te obogatiti kulturno-umjetnička događanja u Splitu. Festival će obuhvatiti umjetnike iz područja slikarstva, kiparstva, fotografije i videa, najavljuje Nino Stromotić, Pixsellov fotoreporter, predsjednik Organizacijskog odbora.

I izbor Miss Art

U šest dana Festivala, uz izložbe, predviđena su i brojna događanja, koncert Andija Fejzića, splitskog Elvisa i izbor MISS ART.

Organizatori pozivaju umjetnike da svoje radove prijave na e-mail:kud.dramolet@gmail.com. A među izlagačima je i devetogodišnji Nino Lovrić, učenik III. razreda OŠ Marka Marulića u Sinju. Taj izrazito nadareni dječak, koji je gene "pokupio" od mame Nine, počeo je slikati s tri godine. Radi ulja na platnu, uzori su mu Picasso i Leonardo da Vinci.

Miki Maus u Splitu

San mu je završiti Likovnu akademiju. Na "Split Art Festu" radove na temu "Miki Maus" izložit će i Davor Gobac. Iz svakog područja umjetnosti dodijelit će se nagrada Mali princ. Kipić će izraditi Škola likovnih umjetnosti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.