Hrvatska praizvedba

Grinch će Božić darovati djeci s Downovim sindromom

Grinch će Božić darovati djeci s Downovim sindromom
10.12.2009.
u 14:43
Cjelokupni prihod s premijere, koja će se održati 13. prosinca, namijenjen je zadarskoj Udruzi roditelja djece s Downovim sindromom. Predstava se radi prema motivima originalnoga filmskog scenarija.
Pogledaj originalni članak

Prema motivima originalnoga filmskog scenarija, nastalog na osnovi priče američkoga književnika Theodora Seussa Geisela, kazališna redateljica Maja Šimić u Kazalištu lutaka Zadar priprema predstavu “Kako je Grinch ukrao Božić”.

- Zeleni čudak Grinch, kojega je proslavila holivudska zvijezda Jim Carrey, bit će hrvatska kazališna praizvedba, a ujedno i naš mali prilog u ovom predbožićnom vremenu darivanja. Zato nas spoznaja da će prihod s premijere, koja će se igrati na Svetu Luciju 13. prosinca, u cijelosti otići zadarskoj Udruzi roditelja djece s Downovim sindromom ispunjava još većom radošću i elanom - kaže redateljica Maja Šimić, koja prvi put radi sa zadarskim lutkarima.

Tridesetominutna predstava “Kako je Grinch ukrao Božić” zapravo je kolaž prožet pjevnim dionicama u kojemu se pojavljuju lutke i glumci s maskama i bez nje, a cijelu priču prati glumac narator u ulozi policajca.

Grincha glumi Davor Kovač, djevojčicu Cindy Lou Sanja Zlaović, a u ostalim su ulogama Gabrijela Meštrović-Maštruko, Juraj Aras, Josip Mihatov, Asja Rebac, Zlatko Košta i prvi put na sceni Kazališta lutaka, mlada glumica Irena Bausović, koja je s Jurjom Arasom skladala glazbu. Lutke i scenu izradio je Mojmir Mihatov. (al/VLM)

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.